eLiigan runkosarja päättyy tänään - keskikastissa tasaista

30.11.2020
eLiigan runkosarja päättyy tänään - keskikastissa tasaista

Kuva: Jussi Jääskeläinen

Sunnuntain eLiiga-kierroksen studiolähetyksessä nähtiin KalPa, HPK ja Pelicans. Tänään selviää ketkä matkaavat pudotuspeleihin.

eLiigan historiallinen ensimmäinen runkosarja lähenee loppuaan. Sunnuntaina pelattiin runkosarjan viimeiset studiopelit, joissa kohtasivat KalPa, HPK ja Pelicans. KalPasta Telian studiolle oli saapunut Saku "Mehukatti10" Serttilä, HPK:n puolesta Perttu "Regulinho" Salo ja Jim "SadaPoika" Leskinen sekä Pelicansin edustajina Niklakset "TheNikez32" Karlsson sekä "Koivisto81" Koivisto.

Sunnuntain studiopelit lähtivät ryminällä käyntiin, kun vain 17-vuotias Niklas "TheNikez37" Karlsson marssi ennakkoluulottomaan voittoon illan ensimmäisessä kamppailussa taitavaa ja kokenutta Jim "SadaPoika" Leskistä vastaan. Leskisen kovasta paineesta huolimatta Karlssonin puolustus kesti ja kiekko löysi tiensä maaliin kovalla prosentilla. Pisteet ja voitot tasasi kuitenkin HPK:n puikkoihin toisessa ottelussa hypännyt Perttu "Regulinho" Salo.

HPK–Pelicans
1. ottelu 3­–4
2. ottelu 4–3

Lahtelaisten illan toisessa koitoksessa lauteille hyppäsi eLiigan nuorin pelaaja Niklas "Koivisto81" Koivisto, jolla ikää on vasta 15 vuotta. KalPa ja Serttilä oli kuitenkin kova pala purtavaksi, ja tiukkojen taisteluiden päätteeksi Koivisto joutui poistumaan studiolta pisteittä.

Pelicans–KalPa
1. ottelu 1­–4
2. ottelu 1–3

Illan päätti KalPa:n ja HPK:n välinen taisto, jossa ensimmäisen osaottelun HPK:n riveistä pelasi Salo. Salon puolustusvoittoinen kiekko toimi, ja hän poistui studiolta kahden voiton siivittämänä. Myös Leskinen onnistui varmistamaan HPK:lle voiton illan viimeisessä ottelussa.

KalPa–HPK
1. ottelu 5–6
2. ottelu 1–3

>> Katso eilisen studiolähetyksen tallenne

Kuluneen viikon aikana nähtiin myös vallanvaihto sarjataulukon piikkipaikalla, kun tähän asti suvereenisti suoriutunut Tappara yllättäen menetti pisteitä sekä Sportia sekä kovinta kilpakumppaniaan HIFK:ta vastaan. Tappara ja HIFK ovat tasapisteissä sarjan kärjessä, mutta HIFK pitää kärkipaikkaa 20 voitolla. Keskikastissa on edelleen tiukkaa, ja runkosarjan viimeisten otteluiden kynnyksellä lähes jokaisella joukkueella on edelleen mahdollisuus pudotuspeleihin. Ässät ja Pelicans roikkuvat sijoilla 11 ja 12, ainoastaan pisteen sijalla 10 majailevan KooKoon perässä.

eLiigan runkosarjan viimeiset ottelut voi katsoa tänään seurojen ja pelaajien omilta kanavilta. Tarkemmat tiedot lähetyksistä löytyvät seurojen sosiaalisen median kanavista.

>> Katso eLiigan viime viikon tulokset ja sarjataulukko


---
Julkaisija: Aija Saha