Lukko metsästää kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa

24.11.2020
Lukko metsästää kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa

KalPa on yksi harvoista joukkueista, joka on kyennyt Lukon tällä kaudella voittamaan. (Kuva: Atte Rissanen)

Liigassa pelataan tiistaina kaksi ottelua. Kolmen ottelun tappioputkessa etenevä JYP isännöi Kärppiä ja kotihallissaan tällä kaudella toistaiseksi voittamaton Lukko saa KalPan vieraakseen. Lue ennakosta lähtökohdat kierrokselle.

JYP - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP avaa viikkonsa ottelulla Kärppiä vastaan. Kotijoukkueen pelivire ei ole paras mahdollinen, sillä edellisestä kymmenestä ottelusta on kasassa vain kaksi voittoa. JYPin alivoimapeli toimii varsin kelvollisesti, mutta ylivoimatehokkuus on Liigan heikointa. JYP pelasi viimeksi lauantaina, häviten Lukolle 1–6. Kärpät on puolestaan voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan puolet. Tuorein voitto irtosi lauantaina, kun Ässät kaatui jatkoajalla 5–4. Oululaisten tilasto on erikoistilanteiden suhteen päinvastainen kuin JYPillä, sillä ylivoimapeli kulkee, mutta alivoimapelaamisessa olisi paljon parantamisen varaa.

Lukko - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko on sarjataulukossa toisena Ilveksen jälkeen, mutta raumalaisten pistekeskiarvo on Liigan kovin. Lukko on hävinnyt koko kaudella vain kolme kertaa ja varsinkin viime otteluissa joukkue on ollut täysin pitelemätön. Viimeisestä kolmesta ottelustaan Lukko on kerännyt täydet yhdeksän pistettä, maalieron ollessa joukkueen hyväksi peräti 22–4. Raumalaiset ovat voittaneet seitsemästä kotiottelustaan jokaisen. Seitsemännellä sijalla oleva KalPa on pelannut kuluvan kuun aikana varsin tasaisia otteluita, mutta marraskuun seitsemästä ottelusta on kertynyt vain kaksi voittoa. Näistä toinen tuli juuri Lukkoa vastaan, kun KalPa voitti joukkueiden kohtaamisen Kuopiossa 3–2-lukemin vajaat kaksi viikkoa sitten.


---
Julkaisija: Markus Viljanen