Kärpät osui kuudesti Jyväskylässä – KalPa päätti Lukon kotivoittoputken

24.11.2020
Kärpät osui kuudesti Jyväskylässä – KalPa päätti Lukon kotivoittoputken

Juhamatti Aaltonen (0+4) toimi Kärppien hyökkäyspelin kapellimestarina. (Kuva: Jiri Halttunen)

Juhamatti Aaltonen syötti neljä maalia kauden avausottelussaan, kun Kärpät haki Jyväskylästä 6–3-voiton. Lukko hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotonaan, kun KalPa voitti Raumalla 4–3-lukemin. KalPa voitti täten Lukon jo toistamiseen kuluvalla kaudella.

JYP – Kärpät 3–6 (1–2, 0–3, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärppiin paluun tehnyt Juhamatti Aaltonen esitti erittäin tehokkaan iltapuhteen kauden avausottelussaan. Aaltonen nakutti pisteet 0+4, kun Kärpät haki Jyväskylästä selvän 6–3-voiton. Aaltosen ja kaksi maalia tehneen Mika Pyörälän lisäksi myös Shaun Heshka (0+2) ja Cody Kunyk (1+1) tekivät useamman pisteen. Kärpät otti ottelun hallinnan itselleen varsinkin toisessa erässä. Oululaiset voittivat 2. erän 3–0 ja maalivahtien torjunnat olivat varsin mielenkiintoista luettavaa, sillä Markus Ruusu torjui JYPin maalilla 17 kertaa, eikä Justus Annusen tarvinnut torjua Kärppien maalilla kertaakaan. Päätöserässä Severi Lahtinen ja Jerry Turkulainen kavensivat vielä ylivoimamaaleilla, mutta kiri tyrehtyi viimeistään, kun 18-vuotias Kasper Puutio iski loppulukemat Liiga-uransa avausmaalilla. Tappio oli JYPille neljäs peräkkäinen, Kärpille voitto oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Lukko – KalPa 3–4 (1–2, 1–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukon pitkä kotivoittoputki tuli viimein päätökseensä, kun KalPa haki täyden pistepotin Raumalta. Vierasjoukkue aloitti terävästi ja johti kahdella maalilla ennen kuin varttiakaan oli pelattuna. Lukko kavensi avauserän lopussa, mutta KalPa kuittasi taas kahden maalin johtoon heti toisen erän alussa. Aleksi Saarela toi kotijoukkueen maalin päähän kauden 11. maalillaan, mutta Miikka Pitkänen vei KalPan jälleen kahden maalin johtoon päätöserän alkuminuuteilla. Lukko haki vimmatusti maalia ottelun loppupuolella, ja onnistuikin tässä Ville Heinolan sivallettua kauden avausmaalinsa joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Tasoihin asti Lukko ei kuitenkaan koskaan ehtinyt ja KalPa sai kotiinviemiksi kolmen pisteen voiton. KalPan Eetu Luostarinen (0+2) oli ottelun tehokkain pelaaja. KalPa onnistui voittamaan Lukon jo toistamiseen kuluvalla kaudella.


---
Julkaisija: Markus Viljanen