Ässät isännöi Pelicansia, KooKoo haastaa Ilveksen

18.11.2020
Ässät isännöi Pelicansia, KooKoo haastaa Ilveksen

Ässät hakee keskiviikkona kauden kuudetta kotivoittoaan. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Keskiviikkona pelataan viidellä paikkakunnalla. Ässät isännöi Pelicansia, vajaamiehistöinen HIFK saa vieraakseen Jukurit, HPK ja JYP kohtaavat Hämeenlinnassa, Ilves yrittää venyttää voittoputkeaan kohtaamalla KooKoon ja Turussa ottavat yhteen TPS ja KalPa.

Ässät - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät on edennyt jo pitemmän aikaa ilman kolmen pisteen voittoja. Edellinen varsinaisen peliajan voitto joukkueelle tuli kuukausi sitten Ilvestä vastaan. Viimeiseen viiteen otteluun Ässät on kerännyt kolme varsinaisen peliajan tappiota ja kaksi jatkoaikavoittoa. Viimeksi Ässät pelasi lauantaina, jolloin tuloksena oli karu 1–9-tappio Lukolle. Pelicansin vire on ollut viime aikoina porilaisia parempi – neljä voittoa viimeisestä viidestä ottelusta. Pelicans pelasi viimeksi niin ikään lauantaina voittamalla Tapparan selvin 5–1-lukemin. Lahtelaisten ylivoimapelaaminen on ollut Liigan tehokkainta, mutta vastapainoisesti alivoimapeli on ollut todella heikkoa.

HIFK - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK liitelee parhaillaan neljän ottelun pisteputkessa. Viimeisimmässä ottelussaan stadilaiset kaatoivat Kärpät Oulussa peräti 7–1. HIFK on ollut varsin tehokas ylivoimapelissään, mistä nähtiin näytettä myös Kärppiä vastaan, kun ylivoimalla syntyi peräti viisi osumaa. Sarjataulukon pohjalla majaileva Jukurit on voittanut kauden 13 ottelustaan vain neljä. Maalinteko on ollut yksi ongelmista ja mikkeliläiset ovatkin tehneet sarjassa vähiten maaleja yhdessä Sportin kanssa. Yhden kauden voitoistaan Jukurit nappasi tosin juuri HIFK:ta vastaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi noin kuukausi sitten, jolloin Jukurit vei pelin nimiinsä 4–1. HIFK kertoo verkkosivuillaan flunssa-aallon koettelevan joukkuetta, ja tästä johtuen illan kokoonpanosta puuttuu lukuisia pelaajia.

HPK - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK:lla on meneillään neljän ottelun tappioputki. Häviöistä jokainen on tullut varsinaisen peliajan jälkeen, eivätkä hämeenlinnalaiset ole onnistuneet venymään ratkaisuhetkillä tarpeeksi, jotta voittosarake olisi kohentunut. Edellisessä ottelussaan HPK hävisi KooKoolle voittomaalikilpailussa jäähyjen täyteisessä illassa. JYP sai puolestaan lauantaina katkaistua viiden ottelun tappioputkensa voittamalla Jukurit 3–0. Markus Ruusu oli voitto-ottelussa JYPin maalilla kovassa iskussa torjuen nollapelissään peräti 36 kertaa. JYPin tuore hankinta Ty Dellandrea debytoi HPK:ta vastaan.

Ilves - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sarjakärki Ilves on viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisin voitoista tuli lauantaina Sportia vastaan tylyin 6–0-lukemin. Ilves on ollut sarjan toiseksi tehokkain ylivoimajoukkue ja alivoimapelaaminenkin on toiminut kelvollisesti. Myös KooKoo on ollut viime aikoina tehokas ja kouvolalaiset ovat voittaneet kolme ottelua perätysten. Kolmen ottelun voittoputken aikana joukkueen ylivoimapeli on toiminut murskaavalla 46,15% tehokkuudella. Joukkueet kohtasivat viimeksi 10. lokakuuta, jolloin KooKoo voitti 4–2-lukemin.

TPS - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:n pistetahti notkahti hieman lokakuun lopulla, mutta viime otteluiden tulokset ovat olleet jälleen pirteämpiä. Parhaillaan on menossa neljän ottelun pisteputki. Viime ottelussaan lauantaina TPS oli SaiPaa parempi 4–2-lukemin. KalPa on pelannut maaottelutauon jälkeen kolme ottelua, joista voittoja on tullut yksi, tappioita kaksi. KalPan edellinen ottelu oli viime viikon perjantaina, jolloin tuloksena oli 2–4-tappio HIFK:lle. Kuopiolaisten maalivahti Eero Kilpeläinen joutui jättämään 12. marraskuuta pelatun ottelun kesken, mutta hän on jälleen pelikunnossa ja aloittaa TPS:ää vastaan.


---
Julkaisija: Markus Viljanen