Kuusi kovaa kamppailua lauantaina Liigassa

31.10.2020
Kuusi kovaa kamppailua lauantaina Liigassa

Kuinka käy KalPan tänään? (Kuva: Atte Rissanen)

Liigassa vietetään taas vauhdikasta lauantaita, kun lokakuu päätetään kuudella kamppailulla. Tappara ja KooKoo hyppäävät kaukaloon jo kello 16, muut ottelut alkavat kello 17.

Tappara-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sekä Tapparalla että KooKoolla on pettymykset alla, sillä molemmat joukkueet hävisivät edellisen ottelunsa. Tappara taipui keskiviikkona Jukureille ja KooKoo perjantaina TPS:lle.

Kahdeksantena majaileva Tappara on pelannut tähän mennessä yhdeksän ottelua ja saalistanut 14 pinnaa. Kolme pykälää sarjataulukossa ylempänä oleva KooKoo on pelannut otteluita saman verran ja pinnoja on koossa yksi enemmän.

Ässät-Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät ja Kärpät olivat perjantaina tositoimissa ja kumpikin joukkue kärsi tappion. Ässät selvemmän sellaisen, sillä Pelicans oli Lahdessa vahvempi lukemin 5-2. Kärpät piti sarjakärki Lukkoa tiukoilla, mutta oululaisten kolmas peräkkäinen tappio kirjattiin numeroin 1-2.

Ässät on nyt sarjataulukossa 15 pisteellään sijalla seitsemän. Kärpät puolestaan 12 pistellään sijalla kymmenen. On kuitenkin huomioitava, että Ässät on pelannut peräti neljä ottelua enemmän kuin Kärpät.

JYP-Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP ei ollut perjantaina liigakaukalossa, mutta keskiviikon kamppailu HIFK:ta vastaan jätti paljon hampaankoloon. Siinä jyväskyläläiset hävisivät puhtaasti 0-4. Pelicans sen sijaan pääsee tähän kamppailuun paljon mukavammista lähtökohdista, kun Ässät kaatui eilen 5-2.

JYP lähtee tähän peliin kolmen ottelun tappioputkessa sijalta 12. Pelicans sen sijaan on voittanut kolme edellistä kamppailuaan ja noussut taulukossa jo kuudenneksi.

KalPa-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa ja Ilves kuuluvat alkukauden onnistujiin ja molemmille perjantain kierros oli menestyksekäs. KalPa haki pinnat Mikkelistä napaten viidennen peräkkäisen voittonsa maalein 4-1 ja Ilves oli tyly isäntä Sportille numeroin 6-1. Mikäli Ilves voittaa tänään kahdella maalilla, niin joukkue nousee Liigan kärkeen.

Ilveksen Arttu Ruotsalainen on hilannut itsensä koko Liigan pistepörssin kärkeen peräti yhdeksällä tehdyllä maalilla ja viidellä syötöllä. KalPa on pelannut vasta seitsemän ottelua, joten pörssin kärkisijoilta kuopiolaisia ei kannata vielä etsiä. Eetu Luostarinen (3+6=9) on KalPan ykkönen.

SaiPa-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sarjajumbo SaiPa kaipaa kipeästi lisää pisteitä, sillä lappeenrantalaisilla niitä on vasta viisi. Keskiviikkona SaiPa taipui kotonaan Lukolle 1-4. HPK puolestaan sai perjantaina arvokkaan voiton, kun HIFK kukistui Hämeenlinnassa 4-1.

Voittonsa ansiosta HPK nousi yhdeksään pisteeseen kymmenen pelatun ottelun jälkeen. Edelleen Petri Kontiolan voi sanoa olevan joukkueelle kaikki kaikessa. Pistepörssin toinen sija lukemin 1+12=13 kertoo asiasta kaiken oleellisen.

TPS-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS ja HIFK ottavat yhteen Turussa. Isännät voittivat perjantaina tiukassa väännössä KooKoo:n, mutta tämän illan vierailijalla on alla kolmen maalin tappio HPK:lle. HIFK on Liigassa nyt neljäntenä, TPS yhdeksäntenä.

Liigan pistepörssin kymmenen parhaan joukosta löytyy peräti kolme HIFK:n pelaajaa, Jere Sallinen, Anton Lundell sekä Emil Bemström. TPS:n tehokkain, Josh Kestner, löytyy sijalta 12.


---
Julkaisija: Jukka Malm