Pelicans osui viidesti Ässiä vastaan, KalPalle viides voitto putkeen

30.10.2020
Pelicans osui viidesti Ässiä vastaan, KalPalle viides voitto putkeen

Pelicans nappasi kolmannen peräkkäisen voiton. (Kuva: Tomi Natri)

HPK otti vakuuttavan voiton HIFK:sta, Ilves mätti kuusi maalia Sportia vastaan ja KalPa venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Lue kierrosraportista perjantai-illan kohokohdat.

HPK – HIFK 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue siirtyi ylivoimalla johtoon ajassa 26.23, kun kauden avauspelinsä HPK:ssa pelannut Kristian Vesalainen onnistui maalinteossa. Emil Bemström tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin kauden kuudennella maalillaan, mutta HPK:n tehokas ylivoimapeli kuittasi pian kotijoukkueen takaisin johtoon Jere Innalan niin ikään kauden kuudennella maalilla. HPK otti vankemman otteen voitosta, kun Juuso Ikonen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle päätöserän alussa. Vesalainen viimeisteli vielä illan toisen osumansa tyhjään HIFK-maaliin kaksi sekuntia ennen loppua ja hämeenlinnalaisyleisö pääsi nauttimaan toisesta peräkkäisestä kotivoitosta.

Ilves – Sport 6–1 (3–1, 3–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja Sport kohtasivat Hakametsässä viimeksi vain kuusi päivää sitten, ja tuolloin Sport nappasi maukkaan 4–2-vierasvoiton. Tämän perjantain kohtaamisessa Ilves ei antanut yllättää itseään toiste, vaan jyräsi vastustamattomasti 6–1-voittoon. Sebastian Stålberg vei Sportin johtoon heti ensimmäisen erän alussa, mutta tähän vierasjoukkueen osumat jäivätkin ja loppuosa ottelusta oli Ilveksen maalitulitusta. Ville Meskanen osui kahdesti ja venytti samalla maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Liigan pistepörssin kärkinimi Arttu Ruotsalainen (0+2) oli mukana rakentamassa molempia Meskasen maaleja. Kahden pisteen iltaa viettivät myös Matias Maccelli (1+1), Roby Järventie (1+1) ja Panu Mieho (0+2).

Jukurit – KalPa 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa jatkoi voittoputkeaan jo viiden ottelun pituiseksi hakemalla Mikkelistä selvän 4–1-voiton. KalPan alku oli erittäin tehokas, sillä vierasjoukkue johti alle viiden minuutin pelin jälkeen jo 2–0 Aapeli Räsäsen ja Mikael Seppälän maaleilla. KalPa teki toisen erän puolivälin jälkeen samanlaisen tehohetken, kun Eetu Luostarinen ja Jesse Graham viimeistelivät maalit alle neljän minuutin sisään. Jukurit sai illan avausmaalinsa ja samalla ainokaisensa ajassa 52.05, kun Teemu Pulkkinen ohitti Samu Perhosen ylivoimalla. Miikka Pitkänen (0+2), Eetu Luostarinen (1+1) ja Mikael Seppälä (1+1) olivat ottelun tehohahmot.

KooKoo – TPS 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Avauserä ei tarjonnut Kouvolassa montaakaan tilastomerkintää, mutta yksi niistä oli maali, kun Samuli Ratinen vei kotijoukkueen johtoon kauden avausmaalillaan ajassa 16.48. Toinen erä ei maaleja tarjonnut, vaan seuraavana osumana tullut TPS:n kavennus nähtiin vasta ajassa 47.19 Timur Ibragimovin iskettyä tasoituksen maalin kulmalle tulleesta irtokiekosta. Pitkään näytti, että ottelun ratkaisua haetaan jatkoajan kautta, mutta vierasjoukkue oli toista mieltä. Loistavaa alkukautta pelaava Josh Kestner laukoi voittomaalin ja kolmen pisteen voiton TPS:lle dramaattisesti vain 55 sekuntia ennen päätössummeria. Tappio katkaisi KooKoo:n kolmen ottelun voittoputken, TPS:lle voitto oli vasta toinen vajaan kolmen viikon sisään.

Lukko – Kärpät 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Molemmat joukkueet saivat avauserässä tukun ylivoimatilaisuuksia, mutta lukemat pysyivät silti sitkeästi tilanteessa 0–0. Toisen erän puolivälissä Lukko osui kahdesti minuutin sisään, kun ensin Vili Saarijärvi maalasi maalin edustalta ja hetkeä myöhemmin Robin Press laukoi siniviivalta raumalaiset kahden maalin johtoon. Saarijärven pisteputki jatkui maalin ansiosta jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kärppien kavennusosuman viimeisteli kauden avausmaalillaan Aleksi Mustonen ajassa 52.22, mutta joukkueen pistesaldoa tämä ei kasvattanut, vaan Lukko nappasi ottelusta itselleen täyden kolmen pisteen potin.

Pelicans – Ässät 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Avauserä mentiin Lahdessa vielä tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden onnistuessa kertaalleen maalinteossa, mutta toisessa erässä Ässien jäähyily kostautui ja Pelicans iski ylivoimalla peräti kolme kertaa. Ässät kavensi vielä toisen erän loppupuolella, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Kotijoukkue osui vielä kertaalleen, asialla 17-vuotias Topias Vilén, jolle maali oli Liiga-uran ensimmäinen. Kotijoukkueen Waltteri Merelä (0+2), Ryan Lasch (0+2) ja Hannes Björninen (1+1) olivat tehokkaassa pelivireessä. Ässien tehopelaaja oli puolustaja Jakob Stenqvist (0+2). Pelicansille voitto oli kolmas peräkkäinen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen