Kosketusvapailla hanoilla taudinaiheuttajia vastaan

29.10.2020
Kosketusvapailla hanoilla taudinaiheuttajia vastaan

Jääkiekko on parasta paikan päällä. Tämä asia ei muutu miksikään, vaikka moni muu asia ympäristössämme muuttuu. Kuten esimerkiksi massatapahtumien turvallisuuteen ja hygieniaan panostaminen.

Julkisten tilojen kosketusvapaiden hanojen edut on tiedetty jo pitkään, mutta nyt ne ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Myös kotona. Käytämme hanoja lukemattomia kertoja päivässä. Tiskaamme astioita, täytämme vesipulloja, pesemme käsiä, käymme suihkussa – tarvitsemme hanoja monissa arkisissa toimissa.

Olemme kuitenkin alkaneet vasta hiljattain tiedostaa, miten paljon mikrobeja hanan pinnalle ja ympärille voi muodostua ja millaisia terveyshaasteita tämä synnyttää. Eikä ongelma koske vain julkisten tilojen hanoja, sillä pöpöt pesivät myös kotiemme hanoissa. Kuulostaa pelottavalta, ja sitä se onkin, mutta myös järkeenkäypää. Likaisia käsiä ei pysty pesemään perinteisellä hanalla vipua koskettamatta, eivätkä hanojen pyyhintään käyttämämme liinat ole välttämättä aina täysin puhtaita. On siis ymmärrettävää, että hanojen pinnalla on mikrobeja. Niiden määrä voi silti yllättää. Kun otetaan huomioon, että tavallisessa nelihenkisessä perheessä hanoja käytetään 200 kertaa päivässä, altistuminen potentiaalisesti vahingollisille ympäristöille on huomattavaa.

Kestävää muutosta älykkäästi

Me Oraksella olemme jo vuosikymmenten ajan suunnitelleet kosketusvapaita älykkäitä hanoja, jotka parantavat turvallisuutta ja tekevät elämästä entistä helpompaa – ja edistävät samalla kestävää kehitystä.

Käsien puhtaudesta huolehtiminen ei nimittäin ole ainoa asia, johon meidän tulee kiinnittää huomiota. Otetaan esimerkiksi hanan sulkeminen. Kahva voidaan painaa alas vaikkapa paperipyyhkeellä. Mutta entä vesi, joka valuu tällä välin hukkaan? Tai taudinaiheuttajat, jotka leviävät aina vain laajemmalle jokaisen lisäkosketuksen seurauksena? Kaikissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on käden liikkeisiin herkästi reagoiva patentoitu PSD-sensori. Sen ansiosta voit pitää kätesi puhtaina ja ehkäistä taudinaiheuttajien leviämistä, eikä sinun tarvitse enää murehtia, että käytät vettä enemmän kuin tarvitset.

***

Kaupallinen yhteistyö: Oras Suomi


---
Julkaisija: Aija Saha