Jukurit yllätti Tapparan - Pelicans haki voiton Oulusta

28.10.2020
Jukurit yllätti Tapparan - Pelicans haki voiton Oulusta

Pelicans voitti Kärpät. (Kuva: PicFactor)

Liigassa nähtiin keskiviikkona mielenkiintoisia pelejä, kun Jukurit kaatoi kotonaan Tapparan ja Pelicans kukisti Kärpät vieraskentällä. Voittoa pääsivät juhlimaan myös HIFK ja Lukko.

HIFK-JYP 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK aloitti maalinteon heti reilun minuutin jälkeen, kun Anton Lundell jatkoi siitä mihin viime ottelussa jäi. Seuraavia maaleja jouduttiin toisen erän puoliväliin, kun Jere Sallinen ja Miro Karjalainen lisäsivät kotijoukkueen johtoa. Otto Koivula varmisteli HIFK:n voittoa viimeisen minuutin ylivoimamaalilla.

Anton Lundell merkkautti pisteet 1+1=2 ja myös Alex Broadhurst (0+2=2) ja Eero Teräväinen (0+2=2) saivat tililleen kaksi pistettä. Frans Tuohimaa tarvitsi nollapeliinsä 25 torjuntaa ja Veini Vehviläinen otti 32 kertaa kiekon kiinni.

Jukurit-Tappara 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit nousi hienosti tappioasemasta voittoon Tapparaa vastaan. Ottelun kaikki kolme maalia nähtiin viimeisessä erässä. Valtteri Kemiläinen vei Tapparan johtoon ylivoimalla, mutta Kristian Afanasjev tasoitti pian perään. Reilu minuutti tasoitusmaalista, niin Otto Mäkinen iski Jukureille voittomaaliksi jääneen osuman. Maalivahti Sami Rajaniemi oli yksi Jukureiden sankareista torjuen 33 laukausta ja Christian Heljanko venyi Tapparan maalilla 20 kertaa kiekon tielle.

Kärpät-Pelicans 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans haki maukkaan voiton Oulusta kaataessaan Kärpät. Ensimmäinen erä mentiin maaleitta ja Jonatan Tanus vei Pelicansin johtoon toisessa erässä päästessään laukomaan maalin edestä Iikka Kangasniemen hyvän esityön jälkeen. Kolmannen erän alkuun Alex Lindroosin laukaus yllätti Justus Annusen. Kärpät tuli vielä maalin päähän Miihkali Tepon maalilla, mutta Pelicans piti pintansa loppuun saakka. Annunen torjui Kärppien maalilla 10 kertaa ja Patrik Bartosak venyi 26 torjuntaan.

SaiPa-Lukko 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko palasi voittojen tielle eikä antanut SaiPan yllättää itseään. Lukko tuli vahvasti erien alkuun, kun heti ensimmäisen erän alussa Toni Koivisto siirsi vieraat johtoon eikä toista erää ehtinyt kulua minuuttiakaan, Daniel Audette teki Lukon toisen. SaiPa kavensi vielä Elmeri Kaksosen maalilla, mutta Pavol Skalicky ja Eetu Koivistoinen sinetöivät raumalaisten voiton päätöserässä. Matej Tomek torjui SaiPan maalilla 19 kertaa ja Lukon Lassi Lehtinen joutui torjuntatöihin 15 kertaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström