Ilves lainaa Mestiksessä kovia tehoja iskeneen Joona Koppasen

28.10.2020
Ilves lainaa Mestiksessä kovia tehoja iskeneen Joona Koppasen

Joona Koppanen palaa Ilvekseen. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Ilves lainaa Mestiksessä pelaavasta yhteistyöseura KOOVEE:sta Joona Kauppisen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. 22-vuotias Kauppinen on Boston Bruinsin sopimuspelaaja.

Koppanen on tuttu mies Ilvekselle, sillä hän siirtyi jo C-juniori-ikäisenä joukkueeseen ja edusti seuraa kaudet 2013-18. Boston Bruins varsi hänet kesällä 2016 viidennellä kierroksella.

Seuraavana kesänä hän teki Bruinsin kanssa kolmevuotisen sopimuksen, mutta pelasi sen kauden lainalla Ilveksessä. Tuolloin hän tilastoi runkosarjassa 45 pelissä pisteet 2+12=14.

Kaksi edelliskautta Koppanen on pelannut pääasiassa AHL-seura Providence Bruinsissa. Viime kaudella hän tilastoi 43 pelissä pisteet 9+9=18. Alkukauden hän on pelannut Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssä, jossa hän tehoili 10 pelissä pisteet 6+11=17.

– Joona Koppasen liittyminen joukkueeseemme on hieno asia – kaikki osapuolet voittavat tällä järjestelyllä. Pelaajana hän on tuttu niin Ilveksen taustaorganisaatiolle ja valmentajille kuin tuleville joukkuekavereilleenkin. Näin ollen hän tietää jo valmiiksi joukkueemme toimintatavat. Kovan työmoraalin omaava Koppanen pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja hänen liikkeensä ja luistelutaitonsa ovat isokokoiseksi pelaajaksi erinomaiset, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran sivuilla.

Koppanen liittyy Ilveksen mukaan perjantaina.

– Haluamme kiittää pelaajaa, Boston Bruinsia ja KOOVEE:ta tämän lainan mahdollistamisesta. Tiedotimme Liigaa alustavasti asiasta jo lauantaina, kun saimme lääkäreiltämme päivityksen loukkaantumistilanteestamme pelin jälkeen. On hienoa, että Joona oli heti valmis tarjoamaan apuaan Ilvekselle, kun sitä kysyimme ja tarvitsimme. Siitä hänelle vielä iso kiitos, Koskela toteaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström