eLiiga starttaa 1.11. – ennakkoasetelmat sarjaan

28.10.2020
eLiiga starttaa 1.11. – ennakkoasetelmat sarjaan

Ensimmäinen eLiiga-kausi käynnistyy sunnuntaina. Suorassa studiolähetyksessä virtuaalijäällä nähdään HIFK, Tappara sekä Jukurit.

eLiiga-kausi pelataan viidentoista Liiga-seuran voimin. Liiga-seuroja edustavat kokeneet EA Sports NHL-pelisarjan kilpapelaajat, joita jokainen seura on pestannut riveihinsä kaksin kappalein.

eLiigan runkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana eli jokainen vastustaja kohdataan kahdesti. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta pääsevät suoraan pudotuspeleihin, ja sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet karsivat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Pudotuspelit pelataan paras kolmesta -sarjoina. Finaalit sen sijaan paras viidestä -sarjana. Palkintopotissa eLiigan ensimmäisellä kaudella on 10 000 euroa.

Tappara on hankkinut edustajikseen todella meritoituneen kaksikon, kun Erik "Eki" Tammenpää ja Arttu "Artuzio" Mustila pukevat ylleen seuran värit. Kaksikon myötä kirvesrinnat kantavat eittämättä pienoisen ennakkosuosikin viittaa. Tammenpäällä on palkintokaapissaan muun muassa maailmanmestaruus vuodelta 2018, kun taas Mustila oli tänä vuonna koronaviruksen takia vajaaksi jääneissä MM-kisoissa eurooppalaisista pelaajista paras.

- Uskomatonta saada kilpaliiga Suomeen, ja aika lailla unelmien täyttymys päästä edustamaan juurikin Tapparaa. Ekin kanssa lähdetään rakentamaan tasavahvaa ja luisteluvoimaista joukkuetta. Pelit tullaan todennäköisesti melko tasan jakamaan, totta kai riippuen vastustajasta ja heidän pelityylistä, kommentoi Mustila.

Myös Kärpät on hankkinut edustajikseen kaksi todella taitavaa oman kylän kasvattia, kun oululaiset Paul "PleeMaker" Arontie ja Kristian "Kriketsi17" Veijola hakevat Kärpille menestystä virtuaalilätkän puolella. Kaksikko on sitkeästi roikkunut kärkipelaajien vanavedessä, ja Veijolalla on taskussa SM-kulta kesältä 2019.

Mustana hevosena voidaan pitää etenkin TPS:aa, jonka edustuksesta löytyy kaksi erittäin hyökkäysvoittoista pelaajaa. Joensuusta lähtöisin oleva Väinö "Pikkardz" Pikkarainen muodostaa yhdessä Vantaalaisen Valtteri "Vattuyy" Virtasen kanssa nuoren ja nälkäisen kaksikon, jolta taitoa etenkin hyökkäyspäässä löytyy runsaasti.

Vahva haastaja tulee olemaan myös Vaasan Sport, edustajinaan Eemil "Sokkelo__" Soikkeli ja Jani "JxLayout" Laakkonen. Herroista molemmat taitavat pelin salat ja pystyvät hyvänä päivänä yllättämään kovatkin kilpakumppanit, vaikka tähänastisella uralla suurempi menestys on kaksikkoa karttanut.

- Hyvät fiilikset on meidän kaksikosta Janin kanssa! Toki sarjassa on muutama selkeässä ennakkosuosikin asemassa oleva joukkue, mutta keskikasti on hyvinkin tasainen. Meidän vahvuus on ehdottomasti yllätysvalmius, kommentoi Soikkeli.

eLiigan pelejä pääsee seuraamaan sunnuntaisin kello 18 alkaen MTV.fi:stä, C Moren suoratoistopalvelusta, sekä Telia TV:stä. Sunnuntain lisäksi pelejä pelataan onlinessa keskiviikkoisin kello 18 alkaen.

>>Tutustu joukkueisiin ja otteluohjelmaan


---
Julkaisija: Aija Saha