Viikko käyntiin neljällä ottelulla

27.10.2020
Viikko käyntiin neljällä ottelulla

Lukko jahtaa seitsemättä peräkkäistä voittoa. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigan viikko pyörähtää käyntiin tiistaina neljän ottelun voimin.

Ässät-Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät ja Sport kohtaavat tiistaina toistamiseen tällä kaudella. Joukkueet ottivat ensimmäistä kertaa mittaa toisistaan lokakuun 9. päivä, jolloin Ässät oli niukasti 3-2 parempi. Ässillä on allaan kaksi peräkkäistä tappiota, kun se viime viikolla hävisi kärkijoukkueisiin lukeutuville Tapparalle ja Lukolle. Erikoistilannepelaaminen on ollut Ässien kompastuskivi. Ässien alivoimapelaaminen onkin koko sarjan huonointa ja sille on tehty peräti 12 maalia joukkueen pelatessa alivoimalla. Se on yli kolmasosa joukkueen kaikista päästetyistä maaleista. Kokonaisuudessaan Ässien alkukausi on ollut kuitenkin suhteellisen positiivinen ja lisää iloa toi Jesperi Kotkaniemen paluu patanuttuun viime viikonloppuna. Porilaisten kultakypärää pitää Peter Tiivola (2+10), joka on pelannut vahvaa alkukautta. Joukkueen parhaat maalintekijät Otto Kivenmäki (4+4=8) ja Jakob Stenqvist (4+3=7) ovat heti Tiivolan perässä pistepörssissä.

Sport on alkukauden peleissään tukeutunut vahvasti puolustuspelaamiseensa. Sportin puolustuspeli on ollut yllättävänkin hyvällä tasolla ottaen huomioon, että loukkaantumiset ovat verottaneet erityisesti pakkipäätä. Kolmen ottelun voittoputki katkesi tylyllä tavalla JYPin vieraana viime perjantaina, mutta paluu voittojen tielle oli sitäkin makeampi vaasalaisten pistäessä Ilveksen nippuun. Sport onkin pelannut erinomaisen alkukauden ottaen huomioon, että se on joutunut pelaamaan kaikki pelinsä vieraskentällä. Sebastian Stålberg (2+4=6) on ollut joukkueen paras pistemies ja Jesse Paukku (3+2=5) ja Jonne Virtanen (2+3=5) ovat kompanneet hyvin.

JYP-Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jyväskylässä kohtaavat kotijoukkue JYP ja Ilves. Ottelussa kohtaavat kaksi hyvävireistä joukkuetta. JYP ei ole hävinnyt neljässä edellispelissään varsinaisella peliajalla. Viime viikonloppuna se voitti Sportin ja hävisi TPS:lle voittomaalikilpailussa. JYPin ykköspistemies on alkukaudesta ollut Miska Siikonen (3+3=6).

Ilves voitti viime viikonloppuna riemuisasti paikallisvastustajansa Tapparan vakuuttavan esityksen jälkeen, mutta seuraavana päivänä luistin ei enää kulkenut yhtä liukkaasti, kun Sport yllätti Ilveksen. Ilves on sarjassa kuitenkin edelleen toisena ja hyvissä asetelmissa. Juuso Välimäki (2+8=10) on ollut tehokkaana ja Arttu Ruotsalaisen (7+1=8) tykki on puhunut jo seitsemän maalin edestä. Lisäksi maalivahti Lukas Dostal (94,89%) on ollut maalillaan erinomainen.

KalPa-TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa palaa taas tositoimiin puolentoista viikon tauon jälkeen ja havittelee neljättä peräkkäistä voittoaan, kun se saa kotikentälleen TPS:n. Kuopiolaisjoukkueen alkukausi on ollut vahva, kun se on voittanut viidestä pelistään neljä. Tapparalle koettua 3-6-tappiota lukuun ottamatta KalPan puolustuspelaaminen on ollut erinomaista, sillä neljässä muussa pelissä sille on tehty vain kolme maalia. Samaan aikaan KalPa on pöllyttänyt vastustajan verkkoja 15 kertaa.

21-vuotiaat Aleksi Klemetti ja Eetu Luostarinen pitävät joukkueen sisäisen pistepörssin kärkitiloja, kun molemmilla on kasassa viiden ottelun jälkeen pisteet 2+4=6. Kai Kantola on sen sijaan joukkueen tehokkain viimeistelijä neljällä maalilla.

TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime viikonloppuna voittamalla JYPin voittomaalikilpailussa. TPS:n otteet ovat ailahdelleet tällä kaudella ja erityisesti sen puolustuspelaamisessa on petrattavaa. JYP-ottelu oli joukkueelta kuitenkin vahva peli myös puolustussuuntaan. TPS:n alkukauden parhaat pistemiehet ovat olleet Josh Kestner (4+3=7) ja Lauri Korpikoski (2+5=7).

KooKoo-Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kouvolassa kohtaavat voittoputkissa olevat KooKoo ja Lukko. Kotijoukkueella on kaksi 4-1-voittoa Jukureista viime viikonlopulta. Joukkueet kohtasivat toisensa vain puolitoista viikkoa sitten Raumalla ja tuolloin Lukko oli parempi 4-1-numeroin. KooKoon paras pistemies on ollut Kasper Björkqvist (4+4=8) ja häntä ovat säestäneet Trevor Mingoia (4+3=7) sekä Ahti Oksanen (4+3=7).

Vaikka loppusyksyisen koleat kelit ovat Suomessa vallallaan, niin Raumalla paistaa aurinko. Lukon peli kulkee ja joukkueen terveystilanne on erinomainen, sillä joukkueessa ei ole yhtään poissaolijaa. Lukolla on allaan kuusi peräkkäistä voittoa ja molemmissa päissä kenttää tulee onnistumisia. Siitä osoituksena kuuden viime ottelun maaliero 25-6. Aleksi Saarela (8+1=9) on ollut alkukaudesta hurjassa maalivireessä takoen jo kahdeksan maalia ja Eetu Koivistoinen (6+4=10) on joukkueen sisäinen pistekärki.


---
Julkaisija: Salttu Forsström