Pelicans hakee revanssia HPK:sta, Porissa jännittävä paikalliskamppailu

24.10.2020
Pelicans hakee revanssia HPK:sta, Porissa jännittävä paikalliskamppailu

Pelicans hakee revanssia HPK:sta. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Liigan lauantaikierroksella pelataan kuusi ottelua. Illan yhtenä mielenkiintoisimmista otteluista nähdään Satakunnan paikalliskamppailu ja Jesperi Kotkaniemen paluu patapaitaan. Pelicans ja HPK sekä Jukurit ja KooKoo ottavat perjantain tapaan yhteen myös lauantaina.

Ilves - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen viikko on ollut voitokas, sillä tiistaina kaatui TPS lukemin 4–1 ja perjantaina irtosi maukas 5–2-voitto Tapparasta. Sport hävisi perjantaina JYPille 0–4, ja tuohon päättyi vaasalaisten kolmen ottelun voittoputki, jonka aikana joukkue ei päästänyt ainuttakaan maalia. Joukkueiden välillä on erikoistilanteissa suuria eroja, sillä Ilves on ylivoimapelissään Liigan paras, kun taas Sport on ainoa joukkue, joka ei ole vielä ylivoimamaalia onnistunut tekemään. Alivoimapeli sen sijaan on vaasalaisilla kolmanneksi parasta, kun Ilves on tässä tilastossa vasta kymmenentenä.

SaiPa - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan kausi on ollut erittäin vaikea ja seitsemästä ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Parhaillaan joukkue on viiden ottelun tappioputkessa. SaiPa on tehnyt seitsemään otteluun vaivaiset yhdeksän maalia, eikä 11,11% ylivoimatehokkuuskaan mairittele. Alivoimapeli on sujunut ja lappeenrantalaiset ovat tilastossa toisena Lukon jälkeen. HIFK:lla on ollut peleistä tasan viikon tauko, jonka aikana on varmasti koetettu terävöittää pelaamista. Edellisessä ottelussaan HIFK hävisi Jukureille 1–4. HIFK:n leiristä löytyy monta kautensa loistavasti aloittanut pelaajaa. Emil Bemström ja Jere Sallinen löytyvät pistepörssistä kolmannelta ja neljänneltä sijalta.

Ässät - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lauantaina on vuorossa kauden ensimmäinen Satakunnan paikalliskamppailu ja Jesperi Kotkaniemen paluu ässäpaitaan tuo varmasti iltaan oman mausteensa. Ässät on aloittanut kautensa tasaisen toimivasti ja kahdeksasta ottelusta on kertynyt neljä voittoa ja neljä tappiota. Ässät pelasi viimeksi torstaina, jolloin tuloksena oli 3–5-tappio Tapparalle. Lukko on voittanut seitsemästä ottelustaan kuusi ja tuolla rekordilla ollaan Liigan kärkipaikalla. Raumalaiset pelasivat viimeksi perjantaina voittaen TPS:n 4–1. Lukon alivoimapeli on edelleen täydellistä, sillä joukkue ole päästänyt alivoimaisena ainuttakaan osumaa.

Jukurit - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit ja KooKoo kohtaavat toistamiseen tänä viikonloppuna. Perjantainen koitos meni KooKoo:n eduksi 4–1-lukemin. KooKoo on voittanut kauden kuudesta ottelustaan puolet, Jukurien saldo on kaksi voittoa seitsemästä. Jukurit on tehnyt keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden, eikä orastava tehottomuus ole tuonut tarpeeksi voittoja. Tehokkuuttakin joukkueesta löytyy, sillä tuorein hankinta Vitali Abramov on tehnyt kolmeen otteluun jo viisi maalia. Kouvolalaisten riveistä löytyy tukku onnistujia, joista kuuteen otteluun pisteet 4+4 tehtaillut Kasper Björkqvist on tuikkinut kirkkaimpana.

Pelicans - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans ja HPK kohtasivat Jukurien ja KooKoo:n tavoin myös perjantaina. Kaksikon välinen ottelu oli varsin yksipuolinen näytös HPK:n jyrätessä 7–2-voittoon Hämeenlinnassa. Voitto oli HPK:lle vasta kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Tappio oli Pelicansille puolestaan jo viides seitsemään otteluun. HPK on ollut toistaiseksi yksi sarjan parhaista ylivoimajoukkueista – alivoimalla kummallakin joukkueella on rutkasti parantamisen varaa.

TPS - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS hävisi perjantain kierroksella Lukolle 1–4, JYP voitti tahollaan Sportin 4–0. TPS on ajautunut kolmen ottelun voittoputken jälkeen kolmen ottelun tappioputkeen. JYPin vire on ollut parantumaan päin, sillä jyväskyläläiset ovat voittaneet kolme ottelua perätysten. JYPin parhaimmistoa on ollut Miska Siikosen johtama ketju – laidoillaan Severi Lahtinen ja Robert Rooba. TPS:llä on hyökkääjien puolella tukku onnistujia, mutta puolustusosastolla muun muassa viime kauden puolustajien pistepörssin kakkonen Henrik Larsson metsästää vielä avauspistettään.


---
Julkaisija: Markus Viljanen