Anton Lundell osui neljästi Lappeenrannassa, Lukolta murskaava esitys Porissa

24.10.2020
Anton Lundell osui neljästi Lappeenrannassa, Lukolta murskaava esitys Porissa

Anton Lundell viimeisteli neljä maalia SaiPaa vastaan. (Kuva: Juuso Pellava)

Lauantaikierros tarjosi kuusi ottelua ja kosolti tapahtumia. Sport yllätti Ilveksen Hakametsässä, Anton Lundell iski neljä maalia SaiPaa vastaan, Ryan Lasch syötti viisi maalia Pelicansin 7–2-voitossa HPK:sta ja Lukko kuritti Ässiä Porissa 6–1-lukemin. Lue raportista kierroksen pääkohdat.

Ilves – Sport 2–4 (0–2, 1–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilveksen voitokkaasti alkanut viikko päättyi tappioon, kun Sport teki varsin onnistuneen retken Hakametsään. Kotijoukkue ei saanut kuriin Sportin kakkosketjua Jesse Paukku (2+1) – Jonne Virtanen (0+1) – Sebastian Stålberg (1+1), joka toimi voiton takuutriona. Puolustaja Juho Tommila (0+2) säesti taustalla tehokkaasti. Ilveksen maaleista vastasivat Ville Meskanen ja Liiga-uransa avausosuman tyylikkäällä soololla iskenyt Miro Nalli. Sport hävisi JYPille perjantaina tylysti 0–4, joten lauantainen voitto teki varmasti hyvää.

SaiPa – HIFK 2–5 (0–2, 1–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK haki Lappeenrannasta selvän voiton ja aiheutti SaiPalle jo kuudennen perättäisen tappion. Varsinaisen peliajan voitto oli HIFK:lle vasta kauden kolmas. Ottelu oli totaalisesti vierasjoukkueen Anton Lundellin näytöstä, kun 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli peräti neljä maalia, joista kaksi rangaistuslaukauksesta. SaiPan maalit merkittiin Veeti Vainiolle ja Filip Krivosikille, joille osumat olivat kauden ensimmäiset.

Ässät – Lukko 1–6 (0–3, 1–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät aloitti kauden ensimmäisen Satakunnan derbyn vahvasti ja loi maalipaikkoja, mutta tehokkuudessa oli iso ero vierasjoukkueeseen. Lukko hyödynsi omat tilanteensa huomattavasti paremmin ja hyydytti porilaisten peli-ilmeen takomalla alle varttiin kolme maalia. Lukko kasvatti johdon toisen erän puolivälissä jo 0–4:aan, kun Aleksi Saarela teki kauden kahdeksannen maalinsa. Kotijoukkueen kavennus nähtiin ajassa 36.38, asialla Otto Kivenmäki. Lukko osui päätöserässä vielä kahdesti, eikä porilaisfaneille jäänyt illasta paljoakaan lämpimiä muistoja kotiinviemisiksi. Daniel Audette (1+2) oli ottelun tehokkain pelaaja. Lisäksi Anrei Hakulinen, Aleksi Saarela ja Eetu Koivistoinen napsivat kukin kaksi pistettä.

Jukurit – KooKoo 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurien ja KooKoo:n välinen ottelu tarjosi samanlaisen tuloksen kuin perjantainakin, kun KooKoo vei ottelusta mukaansa täydet kolme pistettä. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun ensimmäiseen, vajaaseen kymmeneen minuuttiin nähtiin kolme maalia – yksi kotijoukkueelta ja kaksi vierailta. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odottaa pitkään, aina aikaan 56.15, kunnes Ahti Oksanen vei KooKoo:n alivoimalla kahden maalin johtoon. Oksanen loi ottelulle viimeisen niitin ja viimeisteli illan toisen osumansa tyhjään jukurimaaliin ajassa 59.53.

Pelicans – HPK 7–2 (3–1, 3–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicansin ja HPK:n kohtaaminen oli perjantaina erittäin yksipuolinen näytös, kun HPK voitti 7–2-lukemin. Asetelma kääntyi lauantain ottelussa päälaelleen Pelicansin napatessa 7–2-voiton. Yksi kotijoukkueen voiton avaimista oli tehokas ylivoimapeli, joka tuotti kolme osumaa. Ryan Lasch oli ilmiliekeissä viidellä maalisyötöllään. Myös Oskari Laaksonen (1+2), Jonatan Tanus (2+0), Rudolf Cerveny (1+1) ja Iikka Kangasniemi (0+2) napsivat usemman pisteen. HPK:n Juuso Ikonen jatkoi hyvää virettään syöttämällä molemmat vierasjoukkueen maalit.

TPS – JYP 2–1 VL (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYP aloitti Turussa terävästi, kun Samuel Helenius vei vierasjoukkueen johtoon kauden kolmannella maalillaan ajassa 01.31. Kotijoukkue nousi tasoihin ottelun puolivälin paikkeilla Joel Janatuisen alivoimamaalilla. Tämän enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla, eikä jatkoajallaan nähty, joten voitto ratkaistiin voittomaalikilpailussa, jossa Ruslan Ishakovin maali takasi voiton TPS:lle. Voitto katkaisi TPS:n kolmen ottelun tappioputken, JYPin kohdalla puolestaan katkesi kolmen ottelun voittoputki.


---
Julkaisija: Markus Viljanen