Kärppien joukkueessa toinen koronavirustartunta – myös KalPan pelaajia altistunut

19.10.2020
Kärppien joukkueessa toinen koronavirustartunta – myös KalPan pelaajia altistunut

Kärppien Liiga-joukkueessa on todettu toinen koronavirustartunta. Joukkueen karanteenia on pidennetty 26.10. asti. Myös 13 KalPan pelaajan katsotaan altistuneen viime perjantain ottelussa.

Kärppien Liiga-joukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta perjantaina 16.10., jonka jälkeen joukkue asetettiin karanteeniin 24.10. asti. Joukkueen jäsenille tehtiin koronavirustestit viikonlopun aikana. Testien tuloksena löytyi myös toinen koronavirustartunta, jonka johdosta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) pidensi joukkueen karanteenia 26.10. asti.

Kärpät pelasi KalPaa vastaan Kuopiossa perjantaina 16.10. Toinen tartunnan saanut joukkueen jäsen oli joukkueen mukana Kuopiossa. Liiga selvitti Wisehockey-järjestelmästä (pelaajien paikannusjärjestelmä) saatavan datan avulla tartunnan saaneen pelaajan liikkeet ottelun aikana. Tämän tiedon perusteella Pohjois-Savon Sairaanhoitopiiri (KYS) katsoi 13 KalPan pelaajan altistuneen koronavirukselle, ja asetti heidät karanteeniin 26.10. asti. Joukkueen toimintaa ei kokonaan keskeytetä, mutta KalPan pelaajamäärä ei riitä otteluiden pelaamiseen.

Yllä mainituista syistä johtuen seuraavat ottelut siirtyvät myöhempään ajankohtaan:

21.10. KalPa - KooKoo

23.10. KalPa - SaiPa

24.10. Kärpät - KalPa

Liiga ja joukkueet ilmoittavat siirtyneiden otteluiden uudet ottelupäivät myöhemmin.


---
Julkaisija: Aija Saha