Ilves lainaa Arizona Coyotesin huippulupauksen

18.10.2020
Ilves lainaa Arizona Coyotesin huippulupauksen

Ilves saa joukkueensa kovan vahvistuksen. (Kuva: Timo Koistinen)

Ilves on tehnyt lainasopimuksen Arizona Coyotesin 20-vuotiaan keskushyökkääjä Barrett Haytonin kanssa.

Hayton on Coyotesin vuoden 2018 ensimmäisen kierroksen varaus ja oli vuodenvaihteessa voittamassa Kanadan maajoukkueen kapteenina MM-kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Hänet valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen. Seitsemässä ottelussa hän tilastoi 6+6=12 pistettä.

Hayton pelasi kaudet 2016-19 OHL-juniorisarjassa Soo Greyhoundsin joukkueessa merkkauttaen 165 runkosarjan ottelussa pisteet 56+97=153. Viime kaudella hän pelasi Coyotesin paidassa 20 NHL:n runkosarjan ottelua pistein 1+3=4. Syksyn pudotuspeleissä hän pelasi kolmessa ottelussa.

– Barrett Hayton on poikkeuksellisen lahjakas, monipuolinen ja luotettava pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikissa pelitilanteissa erinomaista kahdensuunnan peliä joukkueensa etua ajatellen ja esimerkkinsä kautta ketjuaan johtaen. Tämä on upea juttu Ilvekselle ja koko Liigalle, että näin kovan tason pelaajia nähdään tällä hetkellä Suomessa, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran sivuilla.

– Haluamme kiittää Arizona Coyotesia, pelaajaa ja hänen edustajaansa toistaiseksi voimassa olevan lainasiirron mahdollistamisesta. Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä, jossa kaikki osapuolet voittavat. Tämä on tällä hetkellä win-win-win-tilanne.

Hayton saapuu Suomeen alkuviikosta ja liittyy Ilveksen mukaan karanteeniajan jälkeen.

– Hayton pelaa ensimmäisen ottelunsa Ilveksessä maajoukkuetauon jälkeen. Todennäköisesti hänet nähdään Hakametsän jäällä Ilves-Lukko-kotiottelussa 11. marraskuuta, sanoo Koskela.


---
Julkaisija: Salttu Forsström