Vauhdikas lauantai takana Liigassa

17.10.2020
Vauhdikas lauantai takana Liigassa

Lukko löylytti KooKoo:ta. (Kuva: Elmeri Elo.)

Liigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua. Voittajina urakastaan selvisivät KalPa, Jukurit, Lukko, JYP ja Ässät.

HPK-KalPa 1-5 (0-1, 0-3, 1-1)

KalPa hankaloitti HPK:n asemaa ja pudotti hämeenlinnalaiset sarjajumboksi lukemin 5-1. Kuopiolaisille voitto oli jo kauden neljäs viiteen pelattuun otteluun.

KalPan tehopelaaja oli kaksi maalia viimeistellyt Jesper Mattila. Mattilalle maalit olivat liigauran ensimmäiset. Maalin makuun pääsivät KalPasta myös Alexander Ruuttu, Tuomas Vartiainen ja Aleksi Klemetti. HPK:n pisteruisku Petri Kontiola nousi jälleen tilastoihin saatuaan syöttöpisteen Jere Innalan osumaan.

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurit-HIFK 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

HIFK matkasi pahasti siipirikkoisena Mikkeliin ja tulos oli lopulta murheellinen. Jukurit nousi pois peränpitäjän paikalta napattuaan ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa numeroin 4-1.

Jukurit hurjasteli avauserässä kolme maalia. Vitali Abramov iski niistä kaksi ja Teemu Pukkinen yhden. HIFK:n Otto Koivula toi pientä lohtua HIFK:lle kolmannessa erässä, mutta Jesper Piitulainen päätti vieraiden pyristelyt vajaat neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko-KooKoo 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Sarjakärjeksi perjantaina noussut Lukko jatkoi lauantaina vakuuttavia otteitaan lyömällä KooKoo:n kotikaukalossaan lukemin 4-1. Lukko ratkaisi pelin jo ennen kamppailun puolta väliä onnistumalla maalinteossa kolmasti.

Alkukaudesta mukavasti maaleja keränneet Eetu Koivistoinen ja Aleksi Saarela olivat jälleen liekeissä. Koivistoinen onnistui kahdesti ja maalipörssin kärkinimi Saarela kertaalleen. Lukosta maalin makuun pääsi myös Anrei Hakulinen, KooKoo:n ainokaisesta vastasi Trevor Mingoia.

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPa-JYP 1-2 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Perjantaina JYP löylytti SaiPaa Jyväskylässä 5-1, mutta lauantain kamppailu oli Lappeenrannassa huomattavasti tiukempi. Jyväskyläläiset saivat nauttia 2-1 -voitosta vasta jatkoajan jälkeen.

SaiPa oli pitkään kiinni jopa voitossa Tomas Zaborskyn toisen erän maalilla. JYP:n Alex Lintuniemi toi vieraat tasoihin vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Pelin ratkaisu syntyi ajassa 64.00. Tuolloin Miska Siitonen teki kauden toisen maalinsa.

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilves-Ässät 3-5 (1-3, 1-1, 1-1)

Ässät aiheutti Ilvekselle tamperelaisten toisen tappion tällä kaudella. Porilaisten voittolukemat kirjattiin Hakametsän hallissa lukemin 5-3. Voitollaan Ässät nousi sarjataulukossa jo toiseksi.

Ässät onnistui Tampereella laajalla rintamalla, sillä pisteille ylsi kymmenen pelaajaa. Maalin makuun porilaisista pääsivät Andreas Borgman, Roni Hirvonen, Sebastian Wännström, Nick Merkley sekä Olli Vainio. Kotijoukkueen maalit merkattiin Joose Antoselle, Joona Ikoselle ja Arttu Ruotsalaiselle.

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste


---
Julkaisija: Jukka Malm