KalPa katkaisi Kärppien voittoputken

16.10.2020
KalPa katkaisi Kärppien voittoputken

Lukko haki pisteet Helsingistä. (Kuva: Juuso Pellava)

KalPa otti makoisan voiton aiheutettuaan Kärpille sen kauden ensimmäisen tappion. Perjantaina voittoihin ylsivät myös Lukko, JYP, Ilves ja Tappara.

HIFK-Lukko 2-3 (0-3, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ratkaisi ottelun HIFK:ta vastaan jo avauserässä tekemällä kolme maalia. Ajassa 11:11 Kristian Pospisil teki kauden kolmannen maalinsa, Aleksi Saarelan vahva maalivire sai jatkoa pari minuuttia ennen erätaukoa upealla osumalla ja vielä erän lopuksi Vili Saarijärvi teki raumalaisten kolmannen. Toiseen erään HIFK:n maalilla Niilo Halonen korvasi Frans Tuohimaan. HIFK kavensi toisessa erässä Joona Luodon maalilla ja tuli päätöserässä maalin päähän Joonas Lyytisen maalilla, mutta loppuun asti kiri ei kantanut.

Tuohimaa ehti torjua ottelussa seitsemän kertaa, kun taas Halonen piti nollat 19 torjunnalla. Lukon maalilla Oskari Setänen venyi kiekon tielle 29 kertaa.

Ottelu oli samalla Lukon Toni Koiviston 900. Liigassa.

JYP-SaiPa 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa sai otteluun erinomaisen alun, kun jo reilun minuutin jälkeen Santeri Virtanen pääsi maalin edestä siirtämään kiekon maaliin. JYP tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Jani Tuppurainen ampui Severi Lahtisen hienosta syötöstä tasoitusmaalin. JYP pääsi kolmanteen erään maalin johdossa, kun Patrik Puistola karkasi toisessa erässä ja laukoi kiekon reppuun.

SaiPalla oli kolmannessa erässä etsikkoaika tulla tasoihin, kun JYP sai kolme peräkkäistä jäähyä lyhyen ajan sisään. Maalin teki kuitenkin JYP, kun Samuel Helenius karkasi alivoimalla ja sinetöi JYPille kauden ensimmäisen kotivoiton. Jerry Turkulainen varmisteli voittoa tyhjään maaliin ja Robert Rooba kaunisteli lukemia vielä loppuhetkillä.

Veini Vehviläinen pelasi vahvan pelin ollen kiekon tiellä 24 kertaa ja SaiPan maalilla Niclas Westerholm kasasi 28 torjuntaa.

KalPa-Kärpät 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa teki avauserän ainokaisen, kun Kim Nousiainen pääsi yllättämään Patrik Rybarin. Heti toisen erän alkuun Aleksi Klemetti siirsi kuopiolaiset kahden maalin johtoon. Ottelun puolivälin tienoilla Aapeli Räsänen ohjasi KalPan jo kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Kärpät sai tärkeän kavennusmaalin toisen erän loppuun Jussi Jokisen ylivoimamaalilla. Kärpät ei kuitenkaan saanut kirivaihdetta päälle kolmannessa erässä, vaan KalPa pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemia. Kai Kantola osui tyhjään maaliin ja Nousiainen sinetöi loppulukemat.

Nousiainen oli kahdella maalillaan KalPan ykkösnimi yhdessä 24 torjuntaa ottaneen Eero Kilpeläisen kanssa. Rybar torjui Kärppien maalilla 24 kertaa.

Pelicans-Ilves 1-4 (0-2, 1-0, 0-29
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves meni johtoon juuri avauserän puolivälin jälkeen ylivoimalla, kun Arttu Ruotsalainen täräytti kiekon yläkulmaan. Minuutti ennen loppua Joose Antonen teki tamperelaisten toisen maalin. Pelicans kavensi toisessa erässä, kun Artturi Toivola pelasi Iikka Kangasniemen läpiajoon eikä Kangasniemi erehtynyt.

Ilves ratkaisi pelin lopullisesti kolmannessa erässä. Ensin Juuso Välimäki laukoi kauden avausmaalinsa ja Teemu Lepaus varmisteli vielä tupsukorvien voittoa.

Ilves-vahti Lukas Dostal oli jälleen mies paikallaan otettuaan 26 torjuntaa ja Pelicansin maalilla Jasper Patrikainen torjui 20 kertaa.

Tappara-HPK 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara sai otteluun hyvän alun, kun se teki ensimmäisessä erässä jo kaksi maalia. Jiri Smejkal teki johtomaalin ajassa 11:49 tarkalla rannelaukauksella ja hän oli myös alustamassa Michael Spacekin toista maalia.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kerran. HPK kavensi juuri, kun se oli päässyt tasalukuiseksi. Juuso Ikonen karkasi Mikko Lahtelan kanssa ja haki syöttöä Lahtelalle, mutta Tappara-pakki Teemu Suhonen liukui kiekon omaan maaliin. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta maali jäi voimaan. Tappara nousi kuitenkin taas kahden maalin johtoon ennen erätaukoa Smejkalin iskettyä illan toisen maalinsa. Päätöserässä HPK nousi vielä maalin päähän Ossi Ikosen maalilla. Tappara kesti kuitenkin loppuun saakka.

Tapparan tehomies oli 2+1 kirjauttanut Smejkal. Christian Heljanko torjui Tapparan maalilla 21 kertaa ja HPK:n maalilla Daniel Lebedeff torjui 28 laukausta sekä sai syöttöpisteen Juuso Ikosen alivoimamaaliin.


---
Julkaisija: Salttu Forsström