Ässille kova vahvistus NHL:stä - Jesperi Kotkaniemi palaa Poriin

16.10.2020
Ässille kova vahvistus NHL:stä - Jesperi Kotkaniemi palaa Poriin

Jesperi Kotkaniemi nähtiin Ässien paidassa viimeksi kaudella 2017-18. (Kuva: Timo Savela)

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi saapuu lainalle kasvattajaseuraansa Ässiin. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

Kotkaniemi on kahtena edelliskautena pelannut yhteensä 115 runkosarjan ottelua NHL:ssä pistein 17+25=42. Tämän syksyn pudotuspeleissä Kotkaniemi merkkautti 10 ottelussa pisteet 4+0=4.

20-vuotias Kotkaniemi pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2017-18, jolloin hän merkkautti 57 pelissä 10+19=29.

- Olemme viestineet kesästä lähtien, mikä politiikkamme on NHL-lainapelaajien suhteen. Olemme myös tienneet koko ajan Jesperin sekä Montreal Canadiensin tahtotilat. Kun NHL:n alkamisaikataulu venyi ensin ilmoitetusta, alkoi tämä lainasopimus tuntua mahdolliselta ja järkevältä kaikkien osapuolien kannalta.

- Olemme todella innostuneita, että saimme Jesperin Ässiin. Ensinnäkin tämä on iso juttu meidän junioreillemme aina Patajunnuliigasta kilpaikäluokkiin asti sekä kannattajille ja yhteistyökumppaneille. Toiseksi puhutaan yhdestä NHL:n tulevista huippupelaajista, joka uskoakseni nousee seuraavien vuosien aikana suomalaisten NHL-hyökkääjien top kolmen joukkoon. Kolmanneksi tämä on iso asia koko Liigalle ja eri kaupunkien kiekkoseuraajille nähdä läheltä absoluuttisia suomalaisia huippupelaajia.

- Jesperi on hieno persoona ja uuden ajan porilaisen jääkiekon lähettiläs maailmalla. Hänellä on kova halu pelata Ässissä ja auttaa yhteisöämme selviämään vallitsevasta tilanteesta. Jesperi on suurelle osalle joukkueestamme tuttu, sillä hän on treenannut täällä ennen molempia NHL-kausiaan, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran sivuilla.

Kotkaniemi liittyy Ässien harjoitusryhmään maanantaina ja on intoa täynnä.

- Kiva palata kotiin ja kasvattajaseuraan. Porissa on hienoa pelata, täältä on hyviä muistoja sekä joukkueessa on monia tuttuja.

- Olen nähnyt Ässiltä useampia otteluita tällä kaudella. Joukkue on todella mielenkiintoinen, kun on tällainen erikoisvuosi, Jesperi Kotkaniemi kommentoi.

Keväällä Kotkaniemi pelasi AHL-liigassa 13 ottelua tehden tehot 1+12=13 ja syksyn pudotuspeleissä hän oli taas Canadiensin mukana tehden neljä maalia.

- Mielestäni pelasin hyvin ja sain maaleista lisää itseluottamusta.

- Nyt olen hyvässä kunnossa. Ensin olin pari viikkoa karanteenissa ja sen jälkeen olen treenannut kovaa Helsingissä. Voimatasoja on haettu ylös ja siinä on myös onnistuttu. Nyt uudet voimat siirretään pelivauhtiin. Jäällä olen käynyt, joten sikäli tuntuma on hyvä, Kotkaniemi kertoi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström