Jukurit hakee avausvoittoaan torstaina

15.10.2020
Jukurit hakee avausvoittoaan torstaina

Axel Rindell on ollut Jukurien alkukauden paras pistemies. (Kuva: Petri Saarelainen)

Liiga jatkuu torstaina yhdellä ottelulla, kun Jukurit saa kotikentälleen Ässät. Ottelu alkaa kello 18.30.

Jukurit-Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit jahtaa vielä kauden avausvoittoaan, sillä se on hävinnyt kaikki neljä peliään. Jukurien alkukauden kompastuskivenä on ollut hyökkäyspään tehottomuus. Se on onnistunut maalinteossa vasta kuudesti ja neljä osumista on syntynyt ylivoimalla. Tasaviisikoin pelaamisessa mikkeliläisillä onkin paljon petrattavaa. Jukurit saa otteluun mukaansa NHL-apu Vitali Abramovin, jonka toivotaan tuovan mukaan tehoja hyökkäyspäähän.

Jukurien paras pistemies on ollut Axel Rindell (1+2=3) ja Jakub Galvas on heilauttanut verkkoa kahdesti (2+0=2). Maalissa Samu Rajaniemi on kantanut päävastuun torjuen kolmessa ottelussa ja Eetu Randelin on pelannut yhden pelin.

Ässät pelasi jo viikolla, kun se hävisi jatkoajalla HIFK:lle tiistaina. Porilaisilla on viidestä pelistä koossa yhdeksän pistettä. Ässät kuitenkin hakee vielä kauden ensimmäistä voittoa vieraskentällä. Ässät on osoittanut taistelutahtoa tällä kaudella nousten useaan otteeseen tappioasemasta pisteisiin kiinni. Ässien ongelma on ollut jäähyily, sillä porilaiset ovat viettäneet eniten aikaa jäähyaitiossa. Sen erikoistilannepelaamisessa on myös toivomisen varaa, sillä Ässät on sekä yli- että alivoimalla pelatessa sarjan häntäpäässä.

Joukkueen ykkösketju oli vahvalla pelipäällä HIFK:ta vastaan. Nick Merkley (1+1=2) sai ensimmäiset pisteensä HIFK-pelissä ja Peter Tiivola (2+4=6) sekä Otto Kivenmäki (1+2=3) ovat olleet alkukaudesta hyvällä pelipäällä. Maalilla Linus Söderström on kantanut päävastuun torjuen neljässä pelissä ja Sami Aittokallio on ollut yhdessä pelissä maalilla.


---
Julkaisija: Salttu Forsström