Vauhdikas viikonloppu alkaa perjantaina

9.10.2020
Vauhdikas viikonloppu alkaa perjantaina

Ässät ja Sport pelasivat tiukkoja pelejä harjoituskaudella. Miten käy Liiga-pelissä? (Kuva: Tomi Vastamäki)

Liiga jatkuu täysin palkein perjantaina, kun edessä on seitsemän ottelua. Ottelut alkavat tuttuun tyylin kello 18.30.

Ässät-Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät pääsee lähtemään perjantain otteluun Sportia vastaan hyvistä lähtökohdista, sillä alla on keskiviikolta makoisa voitto HPK:sta. Ässät tuli kahden maalin takaa-ajoasemasta ja puristi lopulta voiton voittomaalikilpailussa. Ässät on ollut kotihallissaan vahva voittaen molemmat pelit. Avauskierroksella kaatui Sport 3-2. Joukkueen pistekärki on tasainen, sillä Jakob Stenqvist, Atte Mäkinen ja Andreas Borgman ovat kaikki merkkauttaneet pisteet 1+1 tämän kauden kolmessa pelissä.

Sport avasi kautensa viime viikonloppuna Pelicansin vieraana ja taipui 1-3. Tappiosta huolimatta vaasalaisten pelissä oli paljon positiivisia asioita, mutta Pelicans pystyi rankaisemaan Sportin virheistä ja nappaamaan pisteet.

Jos joukkueiden väliset harjoituspelit ennen kautta antavat mitään osviittaa, niin edessä on tiukka ja vähämaalinen ottelu. Joukkueet kohtasivat toisensa kolmasti ja jokainen päättyi maalin erolla ja kahdesti Sport poistui kentältä voittajana.

HIFK-Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja Kärpät kohtaavat toisensa perjantain kärkiottelussa. Kotijoukkue HIFK on kolmesta pelistä napannut kaksi voittoa, kun taas Kärpät on kahden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Tiistaina HIFK avasi viikkonsa kotikentällään kaadettuaan Pelicansin 3-1. Helsinkiläisten ykkösnimi on alkukaudesta ollut hurjassa vireessä liitävä Jere Sallinen, joka latasi Pelicans-verkkoon kaksi maalia ja kolmen ottelun jälkeen hänellä on kasassa jo viisi pistettä (4+1). Emil Bemströmin (2+1) jyvä on myös ollut kohdillaan kauden ensimmäisissä otteluissa. HIFK vahvisti rivejään ottelun alla hankkimalla alkukauden Jokipojissa pelanneen Teemu Väyrysen ottelukohtaisella sopimuksella joukkueeseen.

Kärpät on klaarannut molemmat tähänastiset pelit nimiinsä kaataen ensin HPK:n vieraskentällä, jonka jälkeen viime viikonloppuna kaatui KooKoo Lasse Kukkosen jäähyväisottelussa. Kärppien riveistä kuului siirtouutisia viikolla, kun Jesse Puljujärvi solmi Edmonton Oilersin kanssa sopimuksen. Hyökkääjätähti on kuitenkin edelleen Kärppien mukana siihen saakka, kunnes Oilersin harjoitusleiri alkaa. Lisäksi molemmissa kauden ensimmäisissä otteluissa torjunut Joel Blomqvist siirtyi Hermekseen lainalle. Kärpät on onnistunut laajalla rintamalla ja kolmen ottelun jälkeen parhaana pistemiehenä on Otto Karvinen (2+1).

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti 3x3 SuperSeries –ottelussa ja molemmilla kerroilla Kärpät oli vahvempi voittomaalikilpailussa.

HPK-Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK ja Lukko iskevät yhteen Hämeenlinnassa. Kotijoukkue ei ole vielä voittotiliään onnistunut avaamaan, kun keskiviikkona tuli tappio voittomaalikisassa Ässiä vastaan. Avauspelissään HPK taipui Kärpille 2-4.

Lukko sen sijaan on voittotilinsä saanut jo auki, kun Tappara jäi perjantaina raumalaisten jalkoihin 7-2. Seuraavana päivänä TPS oli vahvempi 4-2.

HPK:n kaikki kaikessa on ollut tähän mennessä konkarisentteri Petri Kontiola, joka on jo hurjastellut viisi tehopinnaa. Lukosta nälkäisin on ollut Aleksi Saarela kolmella tehdyllä osumallaan.

Ilves-Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen kauden alussa ei ole ollut moittimista, sillä tamperelaiset ovat ottaneet täydet pisteet molemmista pelaamistaan peleistä. Ensin meni nurin SaiPa 2-1 ja perään HIFK 3-1.

Hakametsässä vieraileva Jukurit on edelleen nollakerhossa vaikka kaksi tasaista peliä onkin pelannut. Ensin voiton vei KalPa 2-1 ja perään JYP 4-3.

Tilastoja tarkasteltaessa on syytä kiinnittää huomiota Ilveksen vahvaan puolustuspelaamiseen ja etenkin joukkueen maalivahtityöskentelyyn. Lukas Dostalin torjuntaprosentti on kivikova, 96,83. Toisessa päässä Jukureiden Sami Rajamäki ei ole vielä päässyt samanlaiseen lentoon, Rajamäen prosentin ollessa 90,48.

KalPa-Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Muutaman vuoden takainen finaalipari KalPa-Tappara ottaa perjantaina yhteen Kuopion Niiralan montussa. KalPalle kamppailu on vasta kauden toinen, avauksessaan se voitti Jukurit 2-1.

Tappara urakoi viikonloppuna kahtena päivänä. Perjantai oli synkkä, sillä Lukko ryöpytti kirvesrintoja peräti 7-2. Nollaus tapahtui kuitenkin yhdessä yössä, sillä Pelicans kaatui lauantaina 4-0.

Eetu Luostarinen oli Jukurit-pelissä joukkueensa tehopelaaja maalilla ja syötöllä. Tapparan pörssiykkönen on tällä hetkellä kahdesti punalamppua vilauttanut Jiri Smejkal.

KooKoo-JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo aloitti kautensa viime viikonloppuna kohdatessaan Kärpät vieraskentällä. KooKoo esitti Kärppiä vastaan hyvän taistelun, mutta joutui lopulta taipumaan 1-3-numeroin. Perjantaina kouvolalaiset pääsevät pitkästä aikaa kotijäälle, sillä edellisen kerran se pelasi Lumon Areenalla Liiga-kiekkoa maaliskuussa.

KooKoon perjantainen vastustaja JYP on aloittanut kautensa voitolla ja tappiolla. Avauspelissään se hävisi HIFK:lle 2-5, mutta pääsi voittokantaan edellispelissään kukistamalla Jukurit 4-3. Jukureita vastaan JYP esitti hyvän nousun, joka varmasti pönkittää joukkueen itseluottamusta. JYPin paras pistemies alkukauden pleissä on ollut Jerry Turkulainen (1+2=3) ja Jani Tuppurainen on onnistunut kahdesti maalinteossa (2+0=2).

TPS-SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kotijoukkue TPS on aloittanut kautensa tappiolla ja voitolla. Erityisesti avausvoitto Lukosta oli maukas, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta 4-2-voittoon. Voitto Lukosta osoitti myös turkulaisjoukkueen potentiaalin, sillä Lukolla oli allaan selkeä 7-2-voitto Tapparasta. TPS:n Josh Kestner löysi maalijyvänsä edellispelissä tehden kaksi maalia ja on samalla joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen.

SaiPa lähtee otteluun niin ikään voitto ja tappio alla. Avausottelussaan lappeenrantalaiset kärsivät niukan 1-2-tappion Ilvekselle, mutta kuittasivat kotiottelunsa Ässiä vastaan 3-1. SaiPalla on viikonloppuna länsirannikon kiertue, sillä lauantaina se matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi. SaiPan ensimmäisten otteluiden pistehait ovat olleet Tomas Zaborsky (1+1), Jarno Koskiranta (0+2) sekä Matias Mäntykivi (0+2).


---
Julkaisija: Salttu Forsström