Kärpät ja Ilves jatkavat puhtaalla pelillä

9.10.2020
Kärpät ja Ilves jatkavat puhtaalla pelillä

Kärpät haki vieraspisteet Helsingistä. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigassa pelattiin perjantaina seitsemän ottelua. Kierroksella vietettiin todellisia maalijuhlia, sillä osumia nähtiin yhteensä peräti 47 kappaletta. Kärpät ja Ilves jatkavat edelleen puhtaalla pelillä.

Ässät-Sport 3-2 (1-2, 0-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät osoitti taas venymiskykyä nousten tappioasemasta 3-2-voittoon. Sportin kolmosketju teki tuhojaan avauserässä, kun ensin Jonne Virtanen siirsi maalin edestä vaasalaiset johtoon ja pari minuuttia myöhemmin Virtanen toimi tarjoilijana ja Jesse Paukku nosti kiekon sisään. Sebastian Stålberg oli mukana järjestelemässä molempia maaleja. Ässät kavensi vielä ensimmäisessä erässä, kun Otto Kivenmäki nousi vahvasti Sportin alueelle ja kiekko meni Sportin oman pelaajan mailasta maaliin. Toinen erä mentiin maaleitta, mutta kolmannessa Ässät nousi voittoon. Mika Niemi pääsi neljän vuoden tauon jälkeen tuulettamaan liigaosumaa tasoittaessaan maalin edestä pelin ja ylivoimalla Peter Tiivola kiepautti voittomaalin.

Linus Söderström torjui hyvin Ässien maalilla kasaten 30 torjuntaa ja Niko Hovinen Sportin maalilla oli kiekon edessä 22 kertaa. Ässien Nicola Meyer sai tililleen kaksi syöttöpistettä.

HIFK-Kärpät 3-7 (0-2, 1-2, 2-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät järjesti maalijuhlat Nordiksella hakemalla selvän 7-3-voiton HIFK:sta. Kärpät iski jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Otto Karvinen teki kauden kolmannen maalinsa pelikellon näyttäessä 3:40. Kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK-puolustuksen virheen jälkeen Cody Kunyk pääsi ujuttamaan kiekon maaliin. Toisessa erässä alkoi olla jo ratkaisun makua, kun Kärpät karkasi neljän maalin johtoon. Libor Sulak pelasi itselleen tyylikkäästi vetopaikan ja laukoi Kärppien kolmannen osuman ja pari minuuttia myöhemmin Julius Hermonen pääsi läpiajoon eikä erehtynyt. HIFK sai kuparisen rikki erän lopulla Mikko Kousan onnistuessa ylivoimalla. Kolmannen erän alkuun Mika Pyörälä pääsi komean kuvion päätteeksi viemään Kärpät taas neljän maalin johtoon. HIFK kiri kahden maalin päähän, kun Emil Bemströmin laukaus löysi tiensä etuyläkulmaan ja hetkeä myöhemmin Miro Karjalainen onnistui. Karjalaisen maalin jälkeen HIFK otti maalivahdin, kun peliä oli pelattu 56:24. Frans Tuohimaa ehti olla penkillä vain 26 sekuntia, kun Jesse Puljujärvi pääsi iskemään lopullisen niitin tyhjään maaliin. Puljujärvi vielä kaunisteli voittolukemia vajaa minuutti myöhemmin.

Puljujärvi oli ottelun pistehai kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä. HIFK:lta Bemström ja Kousa merkkauttivat pisteet 1+1. Tuohimaalle kertyi ottelussa 16 torjuntaa, joka kielii osaltaan myös Kärppien tehokkuudesta. Kärppä-vahti Patrik Rybar venyi kiekon tielle 32 kertaa.

Kärpät on voittanut kaikki kolme otteluaan.

HPK-Lukko 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko haki Rinkelinmäeltä selvän 5-1-voiton HPK:sta. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun Pavol Skalicky ohjasi Daniel Audetten kudin verkkoon ylivoimalla. Toisen erän alkuun Aleksi Saarela teki jo kauden neljännen maalinsa Jonne Tammelan poikittaissyötön jälkeen. Toisen erän lopussa Robin Pressin rannelaukaus puhui ja Lukko pääsi kolmen maalin johtoasemassa päätöserään. Heti kolmannen erän alkuun Sebastian Repo varmisteli Lukon voittoa ja ottelun lopulla Vili Saarijärvi teki jo raumalaisten viidennen yläkulmakudilla. Henri Kannisen loppuhetken maali oli laiha lohtu HPK:lle.

Saarijärvi (1+1), Skalicky (1+1) ja Kristian Pospisil (0+2) olivat vierailijoiden parhaat pistemiehet. Joona Voutilainen HPK:n maalilla torjui 17 kertaa ja Oskari Setänen otti Lukon maalilla 25 torjuntaa.

Ilves-Jukurit 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan kotonaan Jukurit selvästi 5-1. Eetu Päkkilä avasi maalihanat tarkalla laukauksella avauserässä ja toisessa erässä Santeri Hatakka ja Arttu Ruotsalainen veivät maaleillaan Ilveksen jo kolmen maalin johtoon. Ennen maaleja Ilves sai myös rangaistuslaukauksen, mutta Juuso Välimäki ei onnistunut maalinteossa. Kolmannessa erässä Axel Rindell kavensi, mutta Matias Maccelli ja Ruotsalainen onnistuivat vielä kertaalleen. Ruotsalaisen illan toinen maali syntyi alivoimalla.

Ruotsalainen oli Ilveksen ykkösnimi kahdella maalillaan, mutta Santeri Hatakka (1+1), Joona Ikonen (0+2), Eemeli Suomi (0+2) ja Välimäki (0+2) ylsivät myös kahteen pisteeseen. Eetu Mäkinen oli Ilveksen maalilla torjuntavuorossa ja sai tililleen 22 torjuntaa ja Sami Rajaniemi Jukureiden maalilla otti kiekon kiinni 25 kertaa.

KalPa-Tappara 3-6 (2-2, 1-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara haki pisteet Kuopiosta komealla 6-3-voitolla. Ensimmäinen erä mentiin vielä tasatahtia molempien onnistuessa kahdesti. Tappara siirtyi johtoon alivoimalla ennen kuin kolme minuuttia oli ehtinyt kulua pelikellosta. KalPan puolustukselle sattui virhe omassa päädyssä eikä Jukka Peltola jättänyt tilaisuutta käyttämättä. KalPa nousi rinnalle ja ohi Kai Kantolan ja Jesse Grahamin maaleilla. Pari minuuttia ennen erän loppua Patrik Virta toi Tapparan kuitenkin tasoihin. Toisessa erässä nähtiin kummallakin joukkueella samat maalintekijät. Ensin Peltola vei ylivoimalla Tapparan taas johtoon, mutta Kantola kuittasi lähes heti perään. Virta nosti Tapparan taas johtoon erän lopulla. Tappara ratkaisi ottelun kolmannessa erässä, kun Jarkko Malinen ja Otto Rauhala kasvattivat tamperelaisten johdon jo kolmeen eikä KalPa saanut loppukiriä aikaiseksi.

KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle merkittiin 16 torjuntaa ja Christian Heljanko Tapparan maalilla otti kiekon kiinni 25 kertaa. Peltolan ja Virran kahden maalin lisäksi Rauhala kartutti pistetiliään maalin lisäksi myös syötöllä ja Charles Bertrand sekä Jiri Smejkal olivat tekemässä esityötä kahteen maaliin.

KooKoo-JYP 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan kaadettuaan JYPin 3-1. Avauserä mentiin vielä maaleitta, mutta toisen erän alkuun Kyle Platzer pääsi lataamaan maalinedusruuhkasta ylivoimalla kotijoukkueen avausmaalin. Seuraavia maaleja jouduttiinkin odottamaan ottelun lopulle. Kolme minuuttia ennen loppua Joonas Oden siirsi KooKoon kahden maalin johtoon, mutta JYPin kuittaus tuli vain 18 sekuntia myöhemmin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia ja Miska Siikosen onnistuessa. Kasper Björkqvist päätti kuitenkin JYPin takaa-ajon tekemällä tyhjiin loppulukemat.

Victor Brattström torjui 18 kertaa KooKoon veräjällä ja JYPin Markus Ruusu torjui 30 kertaa.

TPS-SaiPa 4-3 JA (0-0, 2-3, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ensimmäinen erä mentiin vielä maaleitta, mutta toisessa nähtiin peräti viisi osumaa. TPS teki ottelun avausmaalin ajassa 21:18, kun Markus Nurmi pääsi maalin edestä yllättämään Niclas Westerholmin Lauri Korpikosken esityön jälkeen. SaiPa tuli minuuttia myöhemmin tasoihin Topi Piipposen tarkalla laukauksella. Josh Kestner vei TPS:n taas johtoon ajassa 32:40. Vajaa pari minuuttia johtomaalista ja TPS joutui kahden miehen alivoimalle, jonka SaiPa käytti tehokkaasti hyväkseen. Ensin Tomas Zaborsky tasoitti ja saman ylivoiman aikana Elmeri Kaksonen siivitti SaiPan johtoon. TPS nousi kolmannessa tasoihin Alen Bibicin hieman onnekkaalla maalilla. Ottelu meni lopulta jatkoajalle, jossa kotijoukkueen sankariksi nousi Ruslan Ishakov, joka teki voittomaalin ajassa 64:22.

Maalinsa lisäksi Kestner syötti TPS:n voittomaalin ja Eemil Viro oli järjestelemässä kahta maalia. SaiPalta Zaborsky sai plakkariinsa maalin päälle yhden syöttöpisteen. TPS:n maalivahti Andrei Karejev torjui pelissä yhdeksän kertaa ja Westerholmilla oli hieman hikisempi iltapuhde 24 torjunnalla.


---
Julkaisija: Salttu Forsström