Liiga-kauden 2020-21 avauskiekko putoaa Hämeenlinnassa

1.10.2020
Liiga-kauden 2020-21 avauskiekko putoaa Hämeenlinnassa

HPK:n ja Kärppien välinen kohtaaminen avaa Liiga-kauden. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Liiga-kausi 2020-21 on viimein täällä. Yli puolen vuoden odotus palkitaan torstaina, kun yhden ottelun kierroksella toisensa kohtaavat keväällä 2019 mestaruutta juhlinut HPK ja viime kaudella runkosarjaa dominoinut Kärpät.

HPK - Kärpät
>> Liput

Liiga-kausi 2020-21 alkaa viimein, pitkän odotuksen jälkeen. Torstain avauskierroksella nähdään yksi ottelu, kun HPK ja Kärpät kohtaavat Hämeenlinnassa. HPK ja Kärpät kohtasivat kevään 2019 finaalisarjassa, kun hämeenlinnalaiset juhlivat mestaruutta. Tämä on edellinen kerta, kun katsojat saivat playoffs-tunnelmasta nauttia, sillä edelliskausi päättyi runkosarjaan. Viime kaudella Kärpät oli varsin paha vastustaja HPK:lle, voittojen mentyä oululaisten hyväksi runkosarjassa peräti 5–1.

HPK ei ehtinyt pelata harjoituskaudella montaakaan ottelua, sillä joukkue joutui viettämään syyskuun puolessa välissä jonkin aikaa karanteenissa. Viime viikon lauantaina HPK ehti pelata vielä kenraaliharjoituksen, jossa tuloksena oli 0–1-tappio Ässille. HPK ei mässäillyt kesän aikana siirtomarkkinoilla, mutta muutama kiinnostava nimi silti Hämeenlinnaan siirtyi. Heistä kovimmalla statuksella operoi KHL:n Jokereista siirtynyt Petri Kontiola, joka pelaa ensimmäistä kertaa Liigassa sitten kauden 2006–07.

Kärpät pelasi puolestaan harjoituskaudella pitkälti toistakymmentä ottelua, joten tuntumaa on ehtinyt kertyä jo mukavasti. Jesse Puljujärvi antoi näytteen nykyvireestään jo harjoitusotteluissa tekemällä 15 otteluun vakuuttavat pisteet 10+14. Myös tuore hankinta, juurikin HPK:sta Kärppiin siirtynyt Cody Kunyk, oli tehokas harjoituskauden otteluissa. Kunykin lisäksi Oulussa tehtiin tukku muitakin kovia hankintoja, esimerkkeinä KooKoo:sta siirtyvä puolustaja Libor Sulak sekä NHL-joukkue New Jersey Devilsistä lainasopimuksella saapunut Janne Kuokkanen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen