Kärpät avasi kauden voitolla - HPK taipui Hämeenlinnassa

1.10.2020
Kärpät avasi kauden voitolla - HPK taipui Hämeenlinnassa

HPK jäi Kärppien jalkoihin kauden avausottelussa. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Liiga-kausi 2020-21 avattiin Hämeenlinnassa HPK:n ja Kärppien kohtaamisella. Kotijoukkue oli avauserässä terävämpi, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin Kärpät otti otteen. Päätöserään lähdettiin 2–2-tasalukemista, mutta Cody Kunykin ja Jesse Puljujärven päätöserän maalit käänsivät ottelun lopulta Kärpille.

HPK – Kärpät 2–4 (2–1, 0–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK ja Kärpät kohtasivat torstain kierroksella, kun Liiga-kausi 2020-21 käynnistyi. HPK:n ykkösketju Jere Innala – Petri Kontiola – Valtteri Puustinen oli heti avauserässä varsin vahvassa vireessä, kun kolmikko tehtaili kaksi maalia Kärppien verkkoon. Otto Karvinen osui vierasjoukkueelle kertaalleen ja avauserä merkittiin kotijoukkueen hyväksi 2–1.

Kärpät otti ottelun komennon pelin edetessä ja varsinkin onnistuminen erikoistilanteissa oli vierasjoukkueen voiton avain. Janne Kuokkanen viimeisteli 2–2-tasoituksen tasavajaalla toisen erän lopussa, Cody Kunyk vei Kärpät ensimmäistä kertaa johtoon päätöserän alivoimamaalillaan ja Jesse Puljujärvi iski 2–4-lukemat tauluun ylivoimosumallaan. HPK yritti vielä kaventaa ilman maalivahtia, tässä kuitenkaan onnistumatta. Kärppien maalilla 18-vuotias Joel Blomqvist torjui voittoisassa ottelussa 17 kertaa, kotijoukkueen maalilla Joona Voutilainen huhki 34 torjunnan edestä. Maalintekijöiden lisäksi Mika Pyörälä (0+2) ja Ludwig Byström (0+2) olivat tehokkaita kauden avausottelussa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen