KooKoon Trevor Mingoialta voi odottaa jälleen paljon: ”Haluan tehdä enemmän pisteitä kuin viime vuonna”

26.9.2020

KooKoon Trevor Mingoialta voi odottaa jälleen paljon: ”Haluan tehdä enemmän pisteitä kuin viime vuonna”

KooKoo aikoo Trevor Mingoian mukaan toistaa sen, miten hyvin joukkue pelasi viime kaudella. Mingoia itse tavoittelee samalla viime kautta kovempia pistelukuja.

KooKoo teki viime kaudeksi todellisen löydön, kun kiinnitti riveihinsä lopulta 20 maalia ampuneen yhdysvaltalaisen Trevor Mingoian. Mingoia jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella.

Kun ulkomaalaispelaaja haluaa jatkaa Liigassa hyvin menneen kauden jälkeen, on se samalla myös luottamuslause pelaajalta koko seurayhteisölle.

- Viime kausi oli todella hyvä. Valmennus ja koko organisaatio kohtelivat minua todella hyvin. Korona liikkuu maailmalla ja saimme vaimoni kanssa ensimmäisen lapsemme kesällä, joten halusimme olla paikassa, joka olisi hyvä meille. Tiesimme kaiken Kouvolasta ja viihdyimme täällä hyvin. Tämä oli hyvä valinta sen suhteen, missä pelaisin tulevan kauden. Olemme tyytyväisiä, Mingoia kiittelee.

Mingoia pelaajana sekä KooKoo joukkueena ja organisaationa sopivat toisilleen kitkattomasti.

- Meillä on hyvä valmennusjohto ja pelaajat ostivat hyvin sen, mitä he meiltä halusivat. KooKoossa tapahtui viime kaudella kulttuurinmuutos voittavaksi organisaatioksi Liigassa. Kun kaukaloon mennään joka päivä positiivisella energialla, voi tulla paremmaksi. Joukkueemme teki tässä hyvää työtä tullakseen paremmaksi, en vain minä. Kausi oli henkilökohtaisesti hyvä ja se on tulosta joka päivä tehdystä hyvästä työstä, hän sanoo.

- Odotan pelaavani vielä paremman kauden kuin viime kaudella.

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas oli kesällä Liiga-podcastin haastattelussa myös luonnollisesti hyvillään Mingoian jatkamisesta. Hän mainitsi lisäksi, että Mingoiasta löytyy myös maalintekijältä vaadittavaa taiteilijaluonnetta.

Amerikkalainen saa kiinni siitä, mitä Ahokas ajoi takaa.

- Olen aika huoleton kaveri, joka haluaa pitää hauskaa. Haluan tuoda positiivista asennetta koppiin joka päivä. Se näkyy myös jäällä, että minulla on hauskaa siellä. Maalinteko on iso osa hauskuudesta jääkiekossa. Yritän löytää erilaisia tapoja tehdä maaleja. Se aina vaihtelee sen mukaan, missä joukkueessa pelaa. Minulle on mukava haaste löytää eri tapoja tehdä maaleja tiettyjä joukkueita vastaan. Hän osuu naulan kantaan siinä, millaista jääkiekkoa haluan pelata. Haluan tehdä maaleja. Jos se ei onnistu, yritän syöttää kavereille, että he saisivat kiekkoja maaliin myös, hän sanoo.

Tämä asenne heijastuu myös siitä, miten Mingoia suhtautui vastikään päättyneeseen joukkueen koronakaranteeniin.

- Oikeastaan meni aika mukavasti. Perheeni tuli Suomeen juuri karanteenimme alussa. Sain viettää aikaa heidän kanssaan, kun emme olleet nähneet hetkeen. Emme tietysti voineet pelata jääkiekkoa, mutta perheen kanssa oli mukavaa viettää aikaa, hän sanoo.

Mingoia on tyytyväinen siihen, millainen joukkue KooKoolla on koossa.

- Aiomme olla yhtä hyviä ellemme parempiakin kuin viime kaudella. Meillä on hyvä ja vahva joukkue. Se on hieman nuorempi kuin viime vuonna, joten kaiken opettelu on hieman työläämpää, mutta meillä on oikeat jätkät täällä. Kaikki haluavat tehdä parhaansa. Niissä peleissä, jotka pääsimme pelaamaan, olemme pelanneet vauhdikkaasti, mikä on yhteistä sille, miten pelasimme viime kaudella. On hienoa, että olemme pystyneet siihen uudestaan. Valmennus on tehnyt hyvää työtä saadakseen uudet pelaajat mukaan. Olemme kaikki samalla sivulla. Haluamme neljän parhaan joukkoon ja se tuntuu realistiselta, hän sanoo.

Kärkihyökkääjien tehtävä on tehdä tulosta, ja siihen vaateeseen Mingoia aikoo myös vastata.

- Kuten sanoin, henkilökohtaisesti haluan pelata paremman kauden kuin viime vuonna. Haluan parantaa kokonaisvaltaista peliäni ja olla parempi puolustuspäässä. Haluan tehdä myös enemmän pisteitä kuin viime vuonna. Luotan siihen, että näin käy, hän vakuuttaa.

KooKoo ei tällä kaudella pääse enää yllättämään ketään. Joukkue käytti sen viime vuonna jäännössijoille sijoittaneet ennakkoarviot polttoaineena, ja nyt edessä on kasvaneisiin odotuksiin vastaaminen.

- Kaikissa median ennakoissa meidät laitettiin viime vuonna hännille. Se on minulle motivoivaa, kun muut epäilevät. Haluan todistaa epäilyt vääriksi. Meillä oli joukkueellinen pelaajia, jotka ajattelivat samalla tavalla. Täällä oli oikeita ihmisiä. Jarno Kultanen teki hyvää työtä kasatessaan joukkuetta ja valmennusta. Onnistuimme hyvin ja ihmisten yllättäminen oli todella mukavaa! Tänä vuonna meiltä odotetaan paljon, että toistamme sen, mitä teimme viime vuonna. Meillä on oikea joukkue siihen, Mingoia sanoo.

KooKoo aloittaa kauden Kärppien vieraana 3.10.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha