Tampere Cup käynnistyi - Tappara ja Lukko finaaliin

19.9.2020

Tampere Cup käynnistyi - Tappara ja Lukko finaaliin

Tappara eteni Tampere Cupin finaaliin. (Kuva: Sanna Hakala)

Perjantaina käynnistyi viikonloppuna pelattava Tampere Cup, jossa tositoimissa nähtiin neljä Liiga-joukkuetta.

Perjantaina käynnistyi viikonloppuna pelattava Tampere Cup, jossa tositoimissa nähtiin neljä Liiga-joukkuetta. Lisäksi JYP ja Sport iskivät yhteen perjantaina.

Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussa Lukko voitti HIFK:n jatkoajan jälkeen 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0). Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen, kun Anton Lundell vei HIFK:n johtoon, mutta Kristian Pospisil tasoitti vielä ennen erän loppua. Toisen erän puolivälissä HIFK:lla oli vahva vaihe, kun se teki kahteen minuuttiin kaksi maalia. Ensin Rasmus Heljanko käytti hyväkseen kahden miehen ylivoiman ja pian perään Rony Ahonen vei helsinkiläiset jo kahden maalin johtoon. Lukko sai vielä tärkeän kavennusmaalin erän loppuun Daniel Audetten onnistuessa heiluttamaan verkkoa. Päätöserässä Sebastian Repo tasoitti pelin ja ottelu meni jatkoajalle. Jatkoajan viimeisellä sekunnilla Audette laukoi Lukon voittoon.

– Emme saaneet rakennettua pitkiä hyökkäyksiä viisi vastaan viisi -pelissä. Teimme maalit ylivoimalla ja aloitusten jälkeisistä tilanteista. Laadukas joukkue oli vastassa ja pelituntuman puute näkyi vielä syöttö- ja merkkausvirheinä, HIFK:n valmentaja Joonas Tanska summasi seuran sivuilla.

– Harjoituksissa olemme tietysti jumpanneet peliä, mutta kyllä ne asiat opitaan käytännössä. Tästä illasta saimme varmasti paljon hyvää materiaalia opiskeltavaksi.

Stadilaisten 3–1-johtomaalin ranteella ampunut puolustaja Rony Ahonen komppasi Tanskaa.

– Kamppailuherkkyyttä uupuu vielä. Pieniä asioita pelissä pitää parantaa. Peli paranee kyllä, kunhan saamme näitä matseja alle.
Ottelutilastot

Tappara kaatoi Ilveksen

Tapparan ja Ilveksen kohtaaminen oli maalirikas, joka päättyi kirvesrintojen 7-4 (1-2, 2-2, 4-0)-voittoon. Ilves aloitti ottelun vahvemmin, kun Joona Ikonen teki johtomaalin ylivoimalla. Tappara tasoitti Michael Spacekin toimesta niin ikään ylivoimalla, mutta Miro Nalli vei Ilveksen johtoon vielä ennen erätaukoa. Toisessa erässä Tappara nousi rinnalle, kun Otto Rauhala ja Kasper Simontaival onnistuivat maalinteossa. Erän lopussa Ilves iski kuitenkin kahdesti 25 sekunnin sisään, kun ensin Kalle Maalahti tasoitti ja Ville Meskanen vei Ilveksen taas johtoon ylivoimalla. Päätöserä oli Tapparalta vahva, kun se latoi peräti neljä maalia. Jiri Smejkal tasoitti pelin, Santtu Kinnunen siirsi Tapparan johtoon ja Smejkal lisäsi johdon kahteen. Lopulta Charles Bertrand sinetöi voiton tyhjään maaliin.

Tappara kohtaa Lukon Tampere Cupin finaalissa. Ilves sen sijaan kohtaa lauantaina HIFK:n.
Ottelutilastot

Sport kukisti JYPin

JYP ja Sport kävivät tiukan taistelun voitosta ja lopulta Sport oli vahvempi voittomaalikilpailussa 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0). Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ottelun puolivälissä, kun Sebastian Stålberg vei Sportin johtoon. Kolmannessa erässä JYP tasoitti Jani Tuppuraisen maalilla. Roope Talaja vei Sportin taas johtoon, mutta JYP sai tasoituksen loppuun Severi Lahtisen onnistuttua JYPin pelatessa ilman maalivahtia. Voittomaalikilpailussa Stålberg onnistui ainoana ja näin Sport pääsi juhlimaan voittoa.
Ottelutilastot


---
Julkaisija: Salttu Forsström