SaiPan Elmeri Kaksonen huomaa uransa pituuden pelaamisessa: ”On pitänyt pysyä evoluutiossa mukana”

19.9.2020

SaiPan Elmeri Kaksonen huomaa uransa pituuden pelaamisessa: ”On pitänyt pysyä evoluutiossa mukana”

Kun SaiPasta haetaan johtajia, kääntyvät katseet eittämättä kapteeni Elmeri Kaksoseen. Kaksonen uskoo, että tulevalla kaudella nähdään entistä aggressiivisempi SaiPa, jonka nuoret pelaajat voivat ottaa isojakin askeleita nopeasti.

Elmeri Kaksonen on jo todella pitkän linjan saipalainen. Käynnistymässä on miehen kymmenes SaiPa-kausi, joiden lisäksi häneltä löytyy seuran paidassa yksi kevät miehen siirryttyä SaiPaan takaisin Tapparasta vuonna 2016.

Joukkueen kapteenina jälleen toimiva Kaksonen kertoo SaiPan valmistautumisviikoista varsin maltilliseen tapaan.

- Ihan hyvää arkea. Olemme päässeet treenaamaan hyvin ja pelaamaan pelejäkin. Koronan puolesta pitää tietenkin olla tarkkana. Aika rauhakseen kotona ollaan ja niin pyritään elelemään. Perusarkea, hän sanoo.

Jo pelattujen harjoitusotteluiden antiin Kaksonen on tyytyväinen. Tulokset ovat olleet enimmäkseen positiivisia, ja tulosten taakse katsominenkin kestää tarkastelun.

- Olemme pelanneet hyvin ja ilmeemme on ollut hyvä. Totta kai paljon on kehitettävää tässä vaiheessa kautta, niin kuin monella muullakin, mutta olemme saaneet tuotua hyviä asioita peliin. Kun niitä parannetaan kauden aikana, niin olemme vahva nippu. Olemme pyrkineet karvaamaan aggressiivisesti ja pelaamaan kiekolla rohkeasti. Peruslätkäjuttuja, joita nykykiekko vaatii.

Mitä konkreettisia muutoksia viime kauteen olisi nähtävissä?

- Olemme varmasti aggressiivisempi joukkue. Se on isossa kuvassa se, mitä muutoksia tässä vaiheessa on pyritty tuomaan.

Kaksosella on alla kaksi repaleisempaa kautta. Edellinen kausi, jolla Kaksonen pelasi yli 50 runkosarjaottelua (2017-18) tuotti komeat 12 maalia ja 30 pistettä. Valmistavissa otteluissa Kaksonen on pelannut lähinnä nelosketjuksi merkityssä ketjussa.

- Rooli tulee olemaan sellainen, jollaisen ansaitsen. Totta kai pyrin olemaan johtava pelaaja tässä joukkueessa ja näyttämään esimerkkiä nuoremmille, ja että päivittäinen tekeminen ja pelissä suorittaminen ovat hyvällä tasolla. Rooli tulee olemaan juuri semmoinen, jonka peliesitykset näyttävät, hän sanoo.

Johtavan pelaajan rooli tulee myös alussa mainitusta pitkästä rupeamasta seurassa.

- Haluan näyttää, mitä saipalaisuus on, ja millaista peliä se on. Pitkässä juoksussa lätkä on kehittynyt minunkin urani aikana paljon, ja on pitänyt pysyä evoluutiossa mukana ja pyrkiä kehittämään vielä omaa pelaamista. Kun työnteosta ei tingi, saa varmasti joukkuekavereiden ja valmennuksen arvostusta, Kaksonen pohtii.

Jarno Koskirannan merkitys tulee olemaan SaiPalle suuri. Kaksonenkin on huomannut huippuhankinnan vaikutuksen.

- Hänhän on meritoitunut ammattimies, voittanut Gagarin cupin, pelannut MM-finaalissa ja olympialaisissa. Hän tietää, mitä menestyvä ja voittava pelaaminen vaatii. Hän tuo päivittäiseen tekemiseen vaatimustasoa ja sen ylläpitoa. Kun Jarno vetää kaasun pohjaan, kukaan muukaan ei kehtaa ottaa löysää. Hän on hyvä esimerkillä johtaja, kapteeni kehaisee.

Johtavan pelaajan rooliin palatessa on Kaksonenkin itsekin niitä pelaajia, joiden kaasun pohjassa pitäminen motivoi muita samaan.

- Siihen pitää pyrkiä, että sitä saa joka pelaajalta. Kun jokaisella on silmä kirkkaana joka päivä, sitä kautta menestyminenkin muodostuu, Kaksonen kiteyttää.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha