Super Seriesin ratkaisut perjantaina – maalijuhlille jatkoa?

11.9.2020
Super Seriesin ratkaisut perjantaina – maalijuhlille jatkoa?

HIFK (Juha Jääskä) ja Kärpät (Otto Karvinen) ottavat yhteen perjantain avausottelussa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Liigan harjoituskauden uusi pelimuoto, kolmella kolmea vastaan pelattava Super Series huipentuu perjantaina Helsingissä pelattaviin otteluihin. Illan ohjelmassa on kolme runkosarjan ottelua ja kolme playoffs-ottelua.

Viidestä mukana olevasta Liiga-joukkueesta vain Kärpät on varmistanut paikkansa playoffs-peleissä. Oululaiset johtavat sarjaa seitsemässä ottelussa keräämillään 13 pisteellä.

TPS ja Tappara ovat sarjataulukossa kolmen pisteen sisällä ennen yhden ottelun vähemmän pelannutta HIFK:ta, joka pelaa ennen ratkaisupelejä vielä Kärppiä ja Tapparaa vastaan. Viidentenä olevan Ilveksen ero HIFK:hon on vain yksi piste, joten myös Ilveksellä on mahdollisuutensa, mikäli se voittaa päätösottelussaan TPS:n. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut joukkue jää playoffs-vaiheen ulkopuolelle.

Runkosarjan 20-minuuttiset pelit ovat tarjonneet runsaasti maaleja. 17 ottelussa on tehty keskimäärin 5,12 osumaa ottelua kohden. Vertailun vuoksi: viime kauden runkosarjassa maaleja tehtiin keskimäärin 5,35 ottelua kohden. Playoffs-otteluissa peliaika pitenee 2x15 minuuttiin.

Turnauksen pistepörssissä hurjia näyttöjä harjoituskaudella antanut Kärppien Jesse Puljujärvi on ykkösenä. Tasapisteissä on kuitenkin TPS:n 20-vuotias keskushyökkääjähankinta Ruslan Ishakov.

>> Tutustu finaalipäivän turnausjärjestelyihin

Perjantain otteluohjelma

16.30 HIFK - Kärpät
17.15 Ilves - TPS
18.00 HIFK - Tappara
19.00 Semifinaali 1
20.00 Semifinaali 2
21.15 Finaali

C More ja Telia TV esittävät finaalipäivän tapahtumat klo 16.15 – 22.30.


---
Julkaisija: Antti Seppänen