CHL:n aloitus lykkääntyy – avausottelut vasta marraskuussa

8.9.2020
CHL:n aloitus lykkääntyy – avausottelut vasta marraskuussa

Kuva: CHL / Michael Erichsen

Jääkiekon Mestarien liigan hallitus on päättänyt siirtää CHL-kauden alkua marraskuun puoliväliin. Turnauksessa on mukana 32 eurooppalaista huippujoukkuetta – Liigasta viime kauden kärkijoukkueet Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves.

CHL-kausi piti alkuperäisen ohjelman mukaan aloittaa 6. lokakuuta. Nyt uudeksi avauspelien päivämääräksi on vahvistettu tiistai 17. marraskuuta.

– Valitettavasti koronavirustilanne ei ole viime aikoina ole ollut suotuisa niin, että olisimme voineet aloittaa turnauksen lokakuun alussa. Joidenkin osallistujamaiden väliset matkarajoitukset haittaavat tällä hetkellä otteluiden järjestämistä, CHL:n presidentti Peter Zahner sanoo.

– Kuuden viikon lisäajalla etsimme tilanteeseen ratkaisuja. Ihannetapauksessa osa rajoituksista poistuu tällä välin.

CHL-kauden pelimuotoa ei tarvitse tässä vaiheessa muuttaa, mutta kahden ensimmäisen kierroksen aikataulua tiivistetään. Avauskierrosten joukkueet kohtaavat peräkkäisinä päivinä, samassa kaupungissa. Lähtökohtaisesti korkeamman ranking-sijoituksen joukkue isännöi otteluparia kotikaukalossaan.

Neljännes- ja semifinaaleissa palataan normaaliin kahden ottelun, koti- ja vierasottelun sisältävään ohjelmaan. Kausi huipentuu 9.2.2021 pelattavaan yksiosaiseen finaaliotteluun.

CHL:n uudet pelipäivät

1. kierros
17.-18.11. (32 joukkuetta)
2. kierros
24.-25.11. (16 joukkuetta)
Neljännesfinaalit
8.-9.12. (1. osaottelu)
15.12. (2. osaottelu)
Semifinaalit
5.-6.1. (1. osaottelut)
12.-13.1. (2. osaottelut)
Finaali
9.2.


---
Julkaisija: Antti Seppänen