Ässät vahvisti maalivahtiosastoaan – “Tavoitteellinen ja määrätietoinen persoona”

31.7.2020
Ässät vahvisti maalivahtiosastoaan – “Tavoitteellinen ja määrätietoinen persoona”

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Linus Söderströmin kanssa. Puolustaja Juuso Walli on solminut kasvattajaseuransa kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

23-vuotias Linus Söderström siirtyy Ässiin New York Islandersin organisaatiosta, johon hän on kuulunut kahden kauden ajan. Kaudella 2016–17 hän pelasi tulokaskautensa SHL:ssä ja torjui seuransa HV71:n keväällä Ruotsin mestariksi.

Nuorten MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi Söderström valittiin 2016.

– Linus on tavoitteellinen ja erittäin määrätietoinen persoona, jonka tähtäin on NHL. Olosuhteista johtuen hän on saanut harjoitella pitkään sekä laadukkaasti ja on sitä kautta hyvässä kunnossa. Linus on isoksi maalivahdiksi hyvä liikkumaan ja ruotsalaisten maalivahtien tapaan tekniikat ovat hyvin hallussa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo seuran tiedotteessa.

* * *

Puolustaja Juuso Walli palaa Ässiin kahden Mestis-kauden jälkeen. Sopimukseen kuuluu lokakuun loppuun asti ulottuva koeaika.

24-vuotias Walli on pelannut Ässien paidassa viimeksi kaudella 2016-17. Puolustaja on pelannut Liigassa yhteensä 91 ottelua. Viime kaudella Walli pelasi SaPKossa 48 ottelua pistein 11+13=24.

– Juuso on ottanut viime kausina steppejä urheilullisuuden puolella ja kehittynyt muutenkin. Hänellä oli iso rooli SaPKon puolustuksessa. Hyvällä peruspakin pelillä hänellä on mahdollisuus lunastaa pelipaikka Ässistä, Tommi Kerttula kommentoi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen