Jussi Tapola Liiga-podcastissa: ”Sen takia tätä hommaa tehdään, että oltaisiin parhaita”

30.6.2020
Jussi Tapola Liiga-podcastissa: ”Sen takia tätä hommaa tehdään, että oltaisiin parhaita”

Jussi Tapola palaa Tapparan päävalmentajaksi seuran urheilujohtajan paikalta. Kaksinkertaisen kultamitalivalmentajan menestysnälkä on yhä kova. Tapolaa kuullaan uusimman Liiga-podcastin vieraana.

Tappara lähtee näillä näkymin kolmen kuukauden päästä alkavaan sarjaan kovin tavoittein. Menestystä halutaan yhä.

- Kyllä se meidän lähtökohtamme on. Sen takia tätä hommaa tehdään, että oltaisiin parhaita ja pyritään voittamaan sarja. Se on vielä unelma ja kauaskantoinen tavoite. Ei meillä ole syytä alkaa himmailla ja asettaa muita tavoitteita. Se, että pystyy menestymään, on monen asian summa, ja minä olen ollut onnekas, että olen päässyt hyvään organisaatioon, minulla on ollut hyviä pelaajia ja valmentajakavereita ja hyvä organisaatio tukena. Se on mahdollistanut sen, että on menestynyt ja voinut olla mukana menestyvässä joukkueessa. Eihän se tulevaan mitään takaa, ja kaikki lähtevät samalta viivalta ja kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus voittaa jotain. Jokainen kausi on oma kautensa ja vaikka mikä historia olisi takana, niin meidän joukkueemme ei ole ottanut vielä yhtään voittoa, Tapola linjasi asiasta Liiga-podcastin haastattelussa.

Samalla Tampereella tiedostetaan se, että yhtään voittoa ei ole vielä otettu, joskaan menneen varassa ei kelluta. Aiempien vuosien mitalit eivät ole poistaneet menestysnälkää.

- Ei tätä hommaa kannata tehdä, jos maha on täynnä. Sitten kannattaa tehdä jotain muuta. Minulla on sellainen tauko ja olen nähnyt toistakin puolta jääkiekosta KHL:ssä, että kun joukkue ei ole pystynyt voittamaan säännöllisesti, ja ei ole ollut riittävän vahva tietyissä asioissa, ei arkikaan ole ihan niin ruusuista aina ole. Siinä mielessä osaa arvostaa sitä, että on riittävän hyvä joukkue ja kilpailukykyinen organisaatio, jolloin voittaminen on mahdollista, kunhan kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, Tapola sanoo.

Tapolan haastattelu on kuunneltavissa Suplan Liiga-podcastissa.


---
Julkaisija: Aija Saha