Viisi Liiga-joukkuetta mukana harjoituskauden uutuusturnauksessa – ottelut kolmella kenttäpelaajalla

26.6.2020
Viisi Liiga-joukkuetta mukana harjoituskauden uutuusturnauksessa – ottelut kolmella kenttäpelaajalla

Ilves ja Tappara kohtaavat elokuussa paikallispelissä Turussa. (Kuva: Saana Hakala)

HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS pelaavat elo-syyskuussa yhteisen turnauksen kolmessa kaupungissa. Super Series -turnausformaatissa ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla.

Ensimmäinen turnauspäivä on Turussa 21. elokuuta, Tampereella pelataan viikkoa myöhemmin 27.–28. elokuuta. Turnaus huipentuu alkusarjan viimeisiin otteluihin ja pudotuspeleihin Helsingissä 11. syyskuuta.

– Tavoitteena on järjestää viihdyttäviä tapahtumia kiekkofaneille, ja osallistua tulevan Liiga-kauden käynnistämiseen uudenlaisella turnausformaatilla, jota on kokeiltu erittäin onnistuneesti Pohjois-Amerikassa viime kaudella. NHL:n All Stars –ottelu pelataan tällä formaatilla ja USA:ssa on alkamassa kesällä 2021 oma 3v3-liiga. Suomessa halutaan olla eturintamassa kehittämässä jääkiekkoa ja tämä on yksi esimerkki siitä, kommentoi HC TPS Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Veli-Pekka Marin.

Otteluihin pääsee paikan päälle pelejä seuraamaan sen hetkisten koronarajoitusten mukainen määrä katsojia ja tapahtumissa noudatetaan viranomaisten asettamia turvallisuusmääräyksiä.

Otteluiden kesto on alkusarjassa 2 x 10 minuuttia. Pudotuspeleissä pelataan 2 x 15 minuutin erät.

– Kolme vastaan kolme -jatkoaika on ollut todella onnistunut uudistus jääkiekossa ja nyt rakennamme viihdyttäviä tapahtumia faneille kolmessa kaupungissa ja samalla joukkueet pääsevät myös harjoittelemaan kolmella kolmea vastaan pelaamista. Tämä on lisäksi erinomaista markkinointia Liiga-kaudelle, joka alkaa muutama viikko Super Seriesin jälkeen, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

C More lähettää suorana kaikki turnauspäivät

Turnaus seurataan kokonaisuudessaan tiiviisti myös C Moren suorissa lähetyksissä. Jokaisena pelipäivänä tiedossa on kaikkien otteluiden lisäksi monipuolisesti tapahtumien ytimestä jäähallilta toteutettavia studio-osuuksia ja pelaajahaastatteluita. Lähetykset näkyvät myös Telia TV:ssä.

– Kiekkofanien nälkä on nyt suuri, joten on hienoa päästä tarjoamaan huippuseurojen otteluita jo ennen varsinaisen kiekkokauden käynnistymistä. Nopeatempoinen ja viihdyttävä formaatti on omiaan myös television välityksellä seurattavaksi. Syksyllä Liiga-lähetysten tuotanto siirtyy C Morelle, joten turnaus nostattaa samalla tunnelmaa kohti kauden käynnistymistä, kuvailee C Moren Liiga-lähetysten vastaava tuottaja Kalle Takala.

Super Seriesin otteluohjelma

21.8. Turku
17.00 TPS – Tappara
17.45 HIFK – Ilves
18.45 TPS – HIFK
19.45 Ilves – Tappara
20.30 TPS – Ilves

27.8. Tampere
17.00 Tappara – Kärpät
17.45 HIFK – TPS
18.45 Kärpät – Ilves
19.45 Tappara – HIFK
20.30 TPS – Kärpät
21.15 Tappara – Ilves

28.8. Tampere
17.00 Ilves – HIFK
17.45 Kärpät – Tappara
18.45 Kärpät – TPS
19.45 Tappara – TPS
20.30 Kärpät – HIFK
21.15 Ilves – Kärpät

11.9. Helsinki
16.30 HIFK – Kärpät
17.15 Ilves – TPS
18.00 HIFK – Tappara
19.00 Semifinaali 1 (2. vs 3.)
20.00 Semifinaali 2 (1. vs 4.)
21.15 Finaali


---
Julkaisija: Antti Seppänen