Ässille ennätyksellinen liikevaihto – “Vahva kehitysaskel sekä urheilullisesti että taloudellisesti”

26.6.2020
Ässille ennätyksellinen liikevaihto – “Vahva kehitysaskel sekä urheilullisesti että taloudellisesti”

Ässien taustayhtiö HC Ässät Pori Oy:n liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella ennätykselliset 6,49 miljoonaa euroa. Yhtiö teki voittoa 133 738 euroa.

Ässien liikevaihto oli edellisellä tilikaudella 5,88 miljoonaa euroa ja tulos 125 938 euroa.

– Kausi oli vahva kehitysaskel sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Viime kauden kasvu antaa meille positiivisen näkymän ja vahvan uskon siitä, että olemme organisaationa menossa oikeaan suuntaan. Uskon vahvasti, että pystymme edelleen tekemään oikeita asioita sekä urheilullisesti että taloudellisesti, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

Koronaviruspandemia aiheutti Ässille vähintään 100 000 euron menetyksen tulokseen. Osaltaan kauden ennenaikainen päättyminen vaikutti myös kustannusten suhteelliseen nousuun.

– Kustannuspuolen kasvu näyttää suurelta, mutta taustalla on kolme selittävää tekijää: liikevaihdon merkittävä kasvu, suunnitelmallinen panostaminen urheilupuolen kehittämiseen sekä tulojen äkillinen katkeaminen kauden keskeyttämisen vuoksi. Tuloksen osalta meiltä jäi palkinto saamatta, koska suhteellisesti isoimman tuoton ottelut jäivät pelaamatta.

– Joudumme olemaan edelleen suhteellisen varovaisia ja pitämään erityistä huolta kustannusten hallitsemista. Taloudellisesti haastavasta tilanteesta huolimatta haluamme olla urheilupuolella vahvoja ja tulemme tekemään tärkeitä satsauksia etenkin pelaajien kehittämiseen pitkäjänteisesti, Mikael Lehtinen kertoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen