KooKoo edustaa Liigaa Spengler Cupissa

12.6.2020
KooKoo edustaa Liigaa Spengler Cupissa

KooKoo osallistuu tämänvuotiseen Spengler Cupiin Sveitsin Davosissa. Joulun välipäivinä pelattava ja perinteitä huokuva turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

– Turnaus pelataan täysille katsomoille hienoissa maisemissa, joten se on joukkueelle unohtumaton viikko ja kokemus. Samalla kyseessä on todella kovatasoinen turnaus, jossa on myös jaossa palkintorahaa. Spengler Cupiin mukaan pääseminen on upea asia ja suuri kunnia, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo.

KooKoo pääsee mukaan maailman vanhimpaan seurajoukkueturnaukseen sijoituttuaan päättyneellä kaudella Liigassa viidenneksi. Neljän kärki sai paikat Champions Hockey Leagueen ja viides kutsun Spengler Cupiin.

Liiga-joukkueita on nähty Spengler Cupissa taas vuodesta 2017 lähtien. Ennen sitä edellinen Liiga-joukkueen vierailu Davosin turnauksessa oli vuodelta 2004.

KalPa voitti arvostetun turnauksen joulukuussa 2018. KalPa on samalla turnauksen ensimmäinen ja ainoa suomalaisvoittaja.

Turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta, jotka pelaavat kolmen joukkueen alkulohkot ja päälle pudotuspelit. Otteluita kertyy joukkuetta kohden kolme tai neljä.

– Spengler Cup on pelaajille yksi niistä kokemuksista, joita jokainen haluaa uransa aikana saada. Aurinkoinen alppikylä ja kansainvälinen huippujääkiekko ovat unohtumaton paketti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvailee. Hän pääsi omalla pelaajaurallaan osallistumaan turnaukseen kahdesti.


---
Julkaisija: Antti Seppänen