Liigan klassikkohetket – “Jonkinnäköiset varjopeijaiset saatiin järjestettyä”

21.5.2020
Liigan klassikkohetket – “Jonkinnäköiset varjopeijaiset saatiin järjestettyä”

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 37. jaksossa palataan mestaruustunnelmiin 24 vuoden taakse.

Mitkä ottelut ovat jääneet klassikkoina Liigan historiakirjoihin? Ketkä pelaajat kuuluvat Liigan suurimpiin legendoihin? Mitkä hetket ovat tehneet suomalaiseen jääkiekkoon lähtemättömän vaikutuksen?

Ennätyksiä, uskomattomia venymisiä, taistelupareja, puheenaiheita, tappion kyyneleitä, pettymyksiä ja tunteenpurkauksia, voiton riemua – tätä kaikkea kotimaisen kiekkoilun huippuhetket pitävät sisällään.

* * *

Jokerien mestaruus keväällä 1996 villitsi helsinkiläiset. Kauppatorille kerääntyi arviolta 20000 fania juhlimaan suosikkejaan.

– Jonkinnäköiset varjopeijaiset saatiin järjestettyä, vertaa yksi menestysvuosien pelaajista Juha Lind tunnelmaa vuotta aikaisemmin olleisiin Leijonien MM-kultajuhliin.

90-luku oli Jokerien ja TPS:n valtakautta. Joukkueet kohtasivat finaalisarjassa 1994, 1995, 1996, 1997 ja 2000. Näistä Jokerit oli parempi kolmessa, TPS kahdessa.

Kaudella 1995-96 Jokerit voitti runkosarjan kahden pisteen erolla TPS:ään. Finaalisarjassa TPS voitti avausottelun 1-0, mutta sen jälkeen Jokerit vei kolme seuraavaa yhteismaalein 15-3 ja voitti seurahistoriansa neljännen mestaruutensa otteluvoitoin 3-1.

– Jokereiden runko pysyi niinä vuosina hyvin kasassa. Siihen oli aika hyvä rakentaa. Jokerit oli materiaaliltaan leveä. Olimme myös hyvin harjoitettu joukkue. Valmennus oli aikaansa edellä, Juha Lind tiivistää.


---
Julkaisija: Antti Seppänen