CHL:n aloitus lykkääntyy – pelit käynnistymässä lokakuussa

28.4.2020
CHL:n aloitus lykkääntyy – pelit käynnistymässä lokakuussa

Kuva: CHL

Jääkiekon Mestarien liigan, CHL:n hallitus on päättänyt siirtää uuden kauden alkamista kuukaudella lokakuun alkuun. Aikataulumuutos vaikuttaa myös sarjajärjestelmään, ja alkusarjan ottelut jäävät pelaamatta.

CHL-kautta on lyhennetty neljällä pelipäivällä ennen Euroopan pääsarjojen alkamista, ja elo-syyskuulle suunnitellut ottelut jäävät pelaamatta. CHL käynnistyy siten suoraan 32 joukkueen kesken pelattavilla playoffs-otteluilla. Otteluparien joukkueet kohtaavat kahdesti, molempien kotikaukaloissa.

Playoffsit jatkuvat samalla järjestelmällä semifinaaleihin asti. Kausi huipentuu 9. helmikuuta 2021 pelattavaan finaaliotteluun.

– Tavoitteemme oli helpottaa seurojen suunnittelua. Kaikki seurat kohtaavat tällä hetkellä ennennäkemättömiä haasteita. Uskomme, että tämä päätös auttaa joukkueita ja CHL:ää valmistautumisessa uuteen kauteen, CHL:n presidentti Peter Zahner sanoi.

Liigasta CHL:ssä pelaavat tulevalla kaudella kuluneen runkosarjan neljä kärkijoukkuetta, Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves.


---
Julkaisija: Antti Seppänen