Liigan klassikkohetket – “Tuntui, että kaikki menee”

26.4.2020
Liigan klassikkohetket – “Tuntui, että kaikki menee”

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 12. jaksossa palataan edelleen voimassa olevan playoffs-ennätyksen syntyyn keväällä 1994.

Mitkä ottelut ovat jääneet klassikkoina Liigan historiakirjoihin? Ketkä pelaajat kuuluvat Liigan suurimpiin legendoihin? Mitkä hetket ovat tehneet suomalaiseen jääkiekkoon lähtemättömän vaikutuksen?

Ennätyksiä, uskomattomia venymisiä, taistelupareja, puheenaiheita, tappion kyyneleitä, pettymyksiä ja tunteenpurkauksia, voiton riemua – tätä kaikkea kotimaisen kiekkoilun huippuhetket pitävät sisällään.

* * *

Jere Lehtinen muistetaan isojen pelien onnistujana. Liigan playoffs-peleissä keväällä 1994 TPS:ää edustanut Lehtinen vakuutti maalintekijän taidoillaan.

Ensimmäistä kauttaan TPS:ssä pelannut 20-vuotias Lehtinen oli turkulaisten avainpelaajia toisella Liiga-kaudellaan. Runkosarjassa 39 pistettä 42 ottelussa merkkauttanut Lehtinen oli onnistunut maalinteossa 19 kertaa.

Neljännesfinaaleissa TPS kukisti HIFK:n suoraan kolmessa ottelussa. Kolmas ottelu Turussa päättyi 7-3. Ottelun ykköstähdeksi nousi Jere Lehtinen – edellisen kohtaamisen voittomaalin tekijä.

Lehtinen latoi avauserässä peräti neljä maalia alle vartissa ja sinetöi huippuiltansa päätöserässä ottelun viidennellä osumallaan. Playoffs-pelien yhden ottelun maaliennätys oli syntynyt. Kolmeen maaliin syöttöpisteen kuittasi Saku Koivu.

– Olen joskus junnupeleissä tehnyt niin monta maalia. Kyllähän se oli aika huimaa, että miten sellainen tapahtuu yhdessä pelissä. Tuntui, että kaikki menee, Lehtinen muistelee yli 25 vuoden takaisia tapahtumia.

Semifinaaleissa Tapparaa vastaan Lehtinen onnistui neljässä ottelussa kolmesti. Finaalisarja Jokereita vastaan päättyi kuitenkin TPS:n tappioon.

Jere Lehtinen pelasi Liigan playoffs-peleissä urallaan kaikkiaan 24 ottelua ja ampui niissä huimat 19 täysosumaa. Hän on Liiga-historian kaikkien aikojen tehokkain maalintekijä playoffseissa maalikeskiarvolla mitaten yli 10 maalia tehneistä pelaajista.


---
Julkaisija: Antti Seppänen