Kärpät voittoon Liigan ePlayoffs-sarjassa

25.4.2020
Kärpät voittoon Liigan ePlayoffs-sarjassa

Miikka Kolehmainen on vienyt Oulun Kärpät kevään 2020 ePlayoffs-sarjan voittoon. Kolehmaisen Kärpät kaatoi Tuukka Ritokosken luotsaaman HIFK:n finaalisarjassa suoraan voitoin 2– 0. Pronssimitalin nappasi Joni Tuulolan edustama HPK.

Kautta aikojen ensimmäisen ePlayoffs-sarjan voittajaksi kruunattiin Oulun Kärpät edustajanaan Miikka Kolehmainen. Kolehmainen on 19-vuotias opiskelija Oulusta. Hän kertoo olevansa sekä intohimoinen urheilun että e-urheilun seuraaja ja tietysti myös intohimoinen Kärppien kannattaja. Kolehmainen on pelannut NHL-pelisarjaa aktiivisesti NHL 18 -pelistä lähtien, mikä näkyi hänen otteissaan läpi koko sarjan. Kolehmainen menetti sarjan aikana ainoastaan yhden erän Ässien Iiro Vehmaselle, muut voitot tulivat puhtaalla pelillä. Voiton Kolehmainen nappasi Ässistä neljännesfinaaleissa. Semifinaalissa kaatui HPK.

– Juuri nyt on aika tyhjä olo. Eihän sitä vielä oikein tajua, mitä tuli tehtyä. ePlayoffsit olivat kyllä ihan hauska kokemus. Vehmasen suun pieksäminen jäi hetkistä päällimmäisenä mieleen, Miikka Kolehmainen veistelee voiton varmistuttua.

– Onnittelut Miikalle upeasta suorituksesta ja iso kiitos koko Kärppäorganisaation puolesta! On ollut ilo seurata, miten kovalla itseluottamuksella hän pelasi läpi koko turnauksen. Hienoa saada historian ensimmäinen ePlayoffs-voitto Ouluun, kommentoi Oulun Kärppien yhteyspäällikkö, kahdeksankertainen jääkiekon Suomen mestari Ilkka Mikkola.

Voittaja palkitaan OnePlus T8-puhelimella sekä muistopokaalilla. Palkitseminen suoritetaan poikkeusajan vuoksi myöhemmin toukokuussa.

Finaalissa Kärppien vastustajana oli HIFK, jonka edustajana toimi Tuukka Ritokoski, Aamulypsyn Tuke. Ritokoski oli raivannut tiensä finaaliin puhtaalla pelillä kaatamalla neljännesfinaaleissa Tapparan ja semifinaaleissa KooKoon. Loppuottelussa hän kuitenkin taipui Kolehmaiselle selvin luvuin.

Pronssiottelun vei nimiinsä HPK lukemin 4 - 2. HPK:n ohjaimessa nähtiin AHL:ssä kiekkoileva, HPK:n oma kasvatti Joni Tuulola. Vastustajaksi hän sai pronssiotteluun KooKoon, jota edusti 29-vuotias pesäpallotähti Sasu Toikka Kouvolan Pallonlyöjistä.

Liiga ja Telian yhteistyönä toteutettu viihteellinen ePlayoffs-sarja käynnistettiin huhtikuun alussa. Mukana sarjassa olivat kaikki virallisen Liiga-kauden perusteella playoffs-vaiheeseen selvinneet 10 joukkuetta edustajinaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia.

Finaalisarja:

Kärpät–HIFK 2-0 (4-1, 7-3)

Pronssiottelu:

HPK – KooKoo 4-2

Kakki ePlayoffs-sarjan ottelut ja tulokset löytyvät Telia Esport Seriesin sivuilta.

Tallenteet otteluista ovat nähtävissä mtv-palvelussa sekä Twitch-kanavalla.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen