ePlayoffsit käyntiin keskiviikkona – 1. kierroksen otteluparit ovat HPK–KalPa ja JYP–Ässät

7.4.2020
ePlayoffsit käyntiin keskiviikkona – 1. kierroksen otteluparit ovat HPK–KalPa ja JYP–Ässät

Pelaamatta jääneet Liigan playoffsit pelataan virtuaalisesti NHL 20 -konsolipelillä 8. huhtikuuta alkaen, kun HPK ja KalPa sekä JYP ja Ässät kohtaavat 1. kierroksen otteluissa. ePlayoffseja on kutsuttu pelaamaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia, jotka lähtivät rohkeasti tunnustamaan oman seuransa värejä.

Luvassa on poikkeuksellinen kiekkokevään kohokohta. Ovatko kiekkoammattilaiset yhtä hyviä pikselijäällä kuin fyysisessä kaukalossa vai viekö huippukokki koko potin? Vetoaako joku pelaajista ohjaimen loppuneisiin paristoihin hävitessään ottelun? Se selviää seuraavan kolmen viikon aikana.

HPK–KalPa

Historian ensimmäisen ePlayoffs-ottelusarjan asetelmat ovat kutkuttavan tasaiset. Vastakkain asettuvat kummankin seuran ykkösnyrkit, eikä yllätyksiltä tulla välttymään.

Joni Tuulola, HPK:n oma kasvatti saa vastaansa KalPan raamikkaan lahtelaislähtöisen Eetu Sopasen. Vaikka puolustajakaksikko on tottunut voittamaan vuoden 2016 nuorten maailmanmestaruuden myötä, ovat he molemmat silti kovan paikan edessä. Ensimmäisessä playoffs-sarjassa ennakkosuosikin viitta on silti puettava Jonin ja HPK:n harteille.

Viime vuoden "oranssin kevään" ja Suomen mestaruuden tuomat menestymisen paineet eivät tunnu nimittäin koettelevan Tuulolaa lainkaan. Kuvailujen mukaan AHL-seura Rockford IceHogsia nykyisin edustava Tuulola on Änärissä "varsinainen velho." Siinä missä Tuulolan työaika kuluu luistimet jalassa, vapaa-aikaa vietetään peukalot ohjaimessa.

KalPan yllätysvalmis Änäri-veteraani Eetu Sopanen on silti luottavainen omiin taitoihinsa. Vaikka ensikosketus NHL-pelisarjaan tapahtui jo vuonna 2002, lähtee Sopanen playoffseihin altavastaajana. Sopanen nimittäin myöntää viettäneensä vain vähäisesti aikaa uudempien painosten parissa harjoitellen. "Vanha rutiini ja kolmiokikka löytyy kyllä nopeasti", kuittaa parhaillaan tradenomiksi opiskeleva Sopanen epäilijöille.

JYP–Ässät

Toisessa 1. kierroksen ottelussa mitataan ennen kaikkea asennetta ja voittamisen tahtoa, jota molempien joukkueiden virtuaalivirtuooseilta löytyy yllin kyllin.

Vaikka JYPin Harri Pesonen on hallitseva jääkiekon maailmanmestari, ei "Pessin" kädet välttämättä pikselikaukalossa ole ihan yhtä pehmeät kuin oikeilla jäillä. Pesosen kokemukset NHL 20 -pelistä ovat "erittäin tappiolliset", mutta virtuaali-playoffseja ajatellen vahvuudekseen Pessi nimeää ehdottomasti "kovasti yrittämisen".

Vastaan asettuu Ässien juniorimyllyn kasvatti Iiro Vehmanen, jonka varsin värikäs pelaajaura jatkuu edelleen. Viimeisinä vuosina tutuksi ovat tulleet Keski-Euroopan maat. Kokemusta virtuaalikiekkoilusta löytyy kuulemma sen verran, että joka kausi tulee muutaman kerran jonkun joukkuekaverin kanssa pelailtua. Omalla peliuralla ylivoimaisesti suurin vahvuus on ollut asenne. Toimiikohan se myös pleikkarilla?

Lähetykset MTV-palvelussa ja C Morella

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen. Ensimmäisellä peliviikolla 8.4. ja 11.4. lähetykset vain MTV-palvelussa ja C Morella. Monituntiset, selostetut ottelulähetykset alkavat aina klo 18. Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Vauhdikkaalla selostustyylillään autenttisen tunnelman takaa Jani Alkio.

Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta ja on kokonaisuutena katsottavissa edellä mainittujen kanavien lisäksi MTV:n Subilla kello 16.

>> Katso ePlayoffseihin osallistuvat joukkueet, heidän edustajansa sekä otteluaikataulut


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen