Vuoden maalivahti Liigassa 2020? Tässä kolme vahvinta ehdokasta

1.4.2020
Vuoden maalivahti Liigassa 2020? Tässä kolme vahvinta ehdokasta

Ehdokkaat Ylönen-palkinnon voittajaksi: Justus Annunen (vas.), Lukas Dostal ja Henrik Haukeland.

Liiga julkistaa kauden 2019-20 palkittuja kuluvalla viikolla. Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla jääkiekkotoimittajien äänestyksessä eniten ääniä saaneet Justus Annunen, Lukas Dostal ja Henrik Haukeland.

"Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Kärppien Justus Annunen pelasi avauskautensa Liigassa. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarivahti keväältä 2018 kamppaili heti syyskaudella Kärppien ykkösvahdin paikasta Patrik Rybarin kanssa. Annunen pelasi kauden alussa 13 ottelua ilman tappioita varsinaisilla peliajoilla ja torjui syys-lokakuussa neljä peräkkäistä nollapeliä ennätyksellisen, yli 300 minuutin nollaputkensa aikana. Annunen oli Liigan maalivahtitilastojen kärkimies lukemin 1,77 / 92,9.

Lukas Dostal debytoi Liigassa helmikuussa 2019 ja esitti heti 18-vuotiaana tulokaspelaajana vakuuttavia otteita Ilveksen maalilla. Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt Dostal palasi syyskuussa takaisin Tampereelle ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Ilvestä takaisin Liigan kärkijoukkueiden ryhmään. Dostal oli runkosarjan voittotilaston ykkönen 27:lla varsinaisen peliajan voitollaan ja kärkimies myös voittoprosentilla (73,2) mitaten.

Henrik Haukeland siirtyi viime keväänä yksivuotisella sopimuksella KooKoohon pelattuaan edellisen kauden TPS:ssä. 25-vuotias norjalaisvahti kantoi päävastuuta huippukauden pelanneen KooKoon maalilla: hän pelasi 50 ottelussa ja keräsi eniten peliminuutteja Liiga-vahtien vertailussa. Voittotilaston kakkonen (25 voittopeliä) kirjasi tililleen myös eniten nollapelejä, 8. Sekä voittojen että nollapelien määrät ovat KooKoon uusia seuraennätyksiä.

Kahdella edellisellä kaudella Urpo Ylönen –palkinnon parhaana maalivahtina voitti Kärppien Veini Vehviläinen.


---
Julkaisija: Antti Seppänen