Ilveksestä tuli pikavauhtia Lukáš Dostálille tärkeä seura – ”Tuntui heti siltä, että minuun luotetaan”

25.3.2020
Ilveksestä tuli pikavauhtia Lukáš Dostálille tärkeä seura – ”Tuntui heti siltä, että minuun luotetaan”

Liiga-historia tuntee monia ulkomaalaisvahvistuksia, joiden side seuran ja sen kannattajien kanssa kasvaa nopeasti hyvin tiiviiksi. Hyvä esimerkki tästä on Ilveksen maalilla reilun kauden ajan pelannut Lukáš Dostál. Hän jakaa kiitosta menestyksekkäästä Tampereen ajastaan mieluusti joukkuekavereilleen.

Ilveksen maalilla reilun kauden ajan loistanut Lukáš Dostál elää pelien päätyttyä epävarmoja aikoja. Hän viettää aikaansa tällä hetkellä Suomessa, sillä miehen kotimaan Tshekin rajat ovat kiinni, eikä matkustaminen sinne näin ollen ole mahdollista.

Liigan maalivahtieliittiin kohisten nousseella nuorella torjujalla on siis hyvää aikaa kerrata mennyttä kautta.

– Nautin kaudesta todella paljon. Pelasimme todella hyvää kiekkoa ja meillä oli hyvä ja nuori joukkue. Pelasimme nopeaa peliä, jossa mentiin päästä päähän. Nautin olostani Ilveksessä ja siitä, että olin osa tätä joukkuetta. Se oli hyvä kokemus. Harmi, että se päättyi näin, mutta matka oli todella hieno. Nautin todella paljon, hän sanoo.

Dostál saapui Ilvekseen ensimmäisen kerran viime vuoden helmikuussa. Kevät toi NHL-sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa, mutta Tampereen keltavihreän osan onneksi Kaliforniassa tehtiin Dostálin Ilvekseen tuonut päätös.

– Anaheimissa nähtiin Ilves parhaana paikkana kehitykselleni. Olin tyytyväinen siihen, että sain mahdollisuuden Ilveksessä viime kaudella ja mahdollisuuden tulla takaisin. Enemmän kuin tyytyväinen, hän tuumaa.

Ilves pelasi parhaan kautensa pitkään aikaan. Nuori ja pelinopea joukkue oli ehdottomasti yksi koko kauden väriläiskistä.

– Meillä oli hyvä joukkue ja puolustus. Alivoimapelaamisemme oli hyvää, mikä oli tärkeää. Erikoistilanteet ovat tärkeimmät osa-alueet pelissä. Jos niiden prosentit ovat korkeita, joukkuekin menestyy. Pelasimme hyvää alivoimaa, ja kaikki tekivät hyvää työtä. Näin paljon laukauksia ja totta kai tein töitä paljon Markus Korhosen kanssa. Olen tyytyväinen siihen, miten asiat menivät, Dostál kertaa.

Ilves muodostui Dostálille tärkeäksi seuraksi hyvin nopeasti.

– Kun tulin Ilvekseen, tuntui heti siltä, että minuun luotetaan. Se oli iso asia minulle. Tuntui siltä, että joukkuekaverit ja seura luottavat minuun. Se oli tärkeää. Tuntui siltä, että olimme yksi iso perhe. Ihmiset tukivat toisiaan. Toimiston väki ja johto tukivat pelaajia. Kaikki tekivät töitä yhdessä. Se tuntui hyvältä.

– Nautin todella paljon tästä kaudesta. Kaikki oli valmiina minua varten, kun tulin jo viime kaudella. Kaikki ihmiset auttoivat minua alusta alkaen ja pystyin keskittymään täysillä jääkiekkoon. Se auttoi todella paljon, Dostál kiittelee.

Nuori tshekkivahti myös lunasti oman paikkansa Ilveksessä kovalla vauhdilla. Dostálin päästettyjen maalien keskiarvo oli päättyneellä kaudella Kärppien Justus Annusen jälkeen Liigan toiseksi pienin (1,78) ja torjuntaprosentti Annusen ja Tapparan Michael Garteigin vanavedessä kolmanneksi paras (92,76).

Dostál ottaa lukemat vastaan hyvillä mielin, mutta kääntää nopeasti huomion pois itsestään.

– Totta kai tilastot merkitsevät jotain. Pärjäsin varmaankin hyvin! Nuo numerot kertovat myös joukkueesta ja siitä, miten pelasimme koko kauden. Olen tyytyväinen, että luvut ovat tuollaisia, koska joukkue oli hyvä, pelasimme hyvin ja kaikki auttoivat minua. Nämä asiat ovat pääsyitä siihen, että numerot ovat tuollaisia, Dostál sanoo.

Lukon Justin Danforth valittiin viime viikon lopulla jääkiekkotoimittajien äänestyksessä Liigan parhaaksi pelaajaksi. Dostál sijoittui samassa äänestyksessä sijalle kuusi ja oli siten korkeimmalle sijalle äänestetty maalivahti.

– Ensinnäkin kiitokset kaikille, jotka äänestivät minua. Se merkitsee paljon. Haluan kiittää myös joukkuekavereitani, koska ilman heitä en olisi noin korkealla. Kiitän myös Ilvestä. Tämä tuntuu oikein hyvältä, hän sanoo.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen