Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Kolme maalia alle puolessa minuutissa

24.3.2020
Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Kolme maalia alle puolessa minuutissa

Jääkiekko tunnetaan maailman nopeimpana joukkuepelinä, jossa tapahtuu joskus paljon asioita hyvin lyhyessä ajassa. Pelin muuttuminen vuosien varrella on vähentänyt maalimääriä, mutta maaliryöppyjä on nähty tämänkin vuosituhannen otteluissa.

SaiPan ja TPS:n välinen ottelu Lappeenrannan Kisapuistossa marraskuussa 2005 ratkesi toisessa erässä vierailijoiden eduksi. Turkulaisten avauserän ylivoimamaalin jälkeen TPS karkasi maaleillaan tavoittamattomaan 4-0-johtoon. Maaleista kaksi viimeisintä syntyi vain 23 sekunnin välein.

Päätöserässä TPS:n maalivire ryöpsähti erän alkupuolella. Marko Kiprusoff osui ajassa 45.44, Matti Aho 12 sekuntia myöhemmin ajassa 45.56 ja kotijoukkueen synkät hetket täydentyivät Jari Kauppilan maaliin ajassa 46.09. TPS oli tehnyt kolme maalia vain 25 sekunnissa!

Uuden Liiga-ennätyksen synnyssä merkittävää oli, että kaikki osumat syntyivät tasakentällisin, eikä SaiPa hakenut missään vaiheessa kavennusmaalia ilman maalivahtia.

– Hyvin valmentauduttu, hyvä maalivahtipeli, työteliäs ilme koko 60 minuuttia; täytyy olla ylpeä joukkueesta. Meillä on ollut pari kentällistä nuoria poikia mukana, ja hyvin ovat jaksaneet ja olleet kärsivällisiä – samoin kuin koko joukkue. Tänään pelattiin upeaa jääkiekkoa, TPS:n päävalmentaja Hannu Virta sanaili verkkolehti Jatkoajalle.


SaiPan Rob Zepp oli todistamassa TPS:n maalintekonäytöstä yhdessä Mikko Strömbergin kanssa (Kuva: Marko Hannula)

SaiPa-valmentaja Heikki Mälkiä ei jäänyt turhia selittelemään joukkueensa esityksiä ottelun jälkeen.

– Tankit on tyhjänä sekä päästä että jaloista. Yritystä oli, mutta siitä puuttui järki ja silloin tulee käsittämättömiä virheitä. Töitä kyllä tehtiin, mutta TPS kävi kääntymässä meidän päässä ja teki maalit. Nyt huilataan muutama päivä ja harjoitellaan ensi viikolla, Mälkiä sanoi Ylen haastattelussa.

TPS teki maaleillaan Liiga-ajan ennätyksen. SM-sarjan aikakaudella tamperelainen TK-V teki kolme maalia vielä muutaman sekunnin TPS:ää nopeammin marraskuussa 1963.

Pikatahdilla maaleja on tehty myös muissa otteluissa. Tammikuussa 2018 Lukko ja TPS tarjoilivat kolme maalia myös 25 sekunnissa – TPS yhden ja Lukko kaksi. KooKoo puolestaan iski kiekon kolmesti Pelicansin verkkoon joukkueiden välisessä ottelussa Kouvolassa marraskuussa 2017. Aikaa kului 47 sekuntia.

Nopeimmat kolme maalia / yksi joukkue

Liiga
0.25 – TPS 5.11.2005, SaiPa – TPS 1-7 (45.44-46.09)
0.26 – Ässät 12.1.1978, Ässät – Lukko 17-3 (27.55-28.21)
0.27 – HIFK 28.10.1979, HIFK – KooVee 13-1 (45.19-45.46)

SM-sarja
0.22 – TK-V 7.11.1963, SaiPa – TK-V 6-4 (24.26-24.48)


---
Julkaisija: Antti Seppänen