Tapparan Jukka Rautakorvelle yhden ottelun toimintakielto

12.3.2020
Tapparan Jukka Rautakorvelle yhden ottelun toimintakielto

Kuva: Tomi Natri

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Tapparan Jukka Rautakorvelle yhden (1) ottelun toimintakiellon tiistain JYP–Tappara-ottelussa tapahtuneesta epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Rautakorpi on toimintakiellossa 12.3. Tappara–KooKoo-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös 43/2019–2020 kokonaisuudessaan

Toimihenkilö: Jukka Rautakorpi
Ottelu: JYP–Tappara
Peliaika: 65:00
Pelipäivä: 10.3.2020

1. Selostus asiasta

JYP–Tappara-ottelun päätyttyä (peliaika 65:00) Tapparan vastuuvalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi pukuhuonekäytävällä päätuomaristolle ottelun erotuomaripäätöksiä ja lisäksi Rautakorpi arvosteli ottelun erotuomaria henkilönä. Ottelun tuomaristo tuomitsi kommenteista Rautakorvelle 20 minuutin pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä (sääntö 168).

Liigan toimitusjohtaja on asettanut Rautakorven käytöksen Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Asiasta on laadittu kirjallinen erotuomariraportti.

Rautakorpi on antanut suullisen lausuman ja Tappara kirjallisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 vi 1-kohdan mukaan pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka uhkailee, käyttää rasistista tai etnistä loukkausta, tekee vihamielisen tai syrjivän tai seksuaalisen huomautuksen, sylkee tai tahrii verellä ketä tahansa, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että erotuomariraporttiin kirjatut Rautakorven sanat ovat luonteeltaan vihamielisiä ja erotuomarin fyysiseen olemukseen osoitettuja ja siten syrjiviä. Kurinpitodelegaation toteaa, että Rautakorven käyttämät sanat täyttävät säännön 168 vi 1-kohdan ja näin ollen Rautakorvelle määrätään ottelurangaistus.

3. Ratkaisu

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi on toimintakiellossa Tapparan seuraavassa ottelussa 12.3.2020 Tappara–KooKoo.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

11. maaliskuuta 2020

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen