Liigan toimenpiteet koronaviruksen laajenemisen estämiseksi

12.3.2020
Liigan toimenpiteet koronaviruksen laajenemisen estämiseksi

Liiga pyrkii kaikin mahdollisin keinoin estämään niin katsojien, työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden kuin joukkueidenkin koronavirustartuntariskiä. Useita eri tasoisia varotoimenpiteitä on pantu käytäntöön.

Liiga on kieltänyt ottelutapahtumassa työskentelemisen kaikilta henkilöiltä, jotka ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle. Ne henkilöt, jotka ovat matkustaneet viranomaisten määrittelemällä epidemia-alueella, eivät voi Suomeen saapuessaan työskennellä ottelutapahtumassa 14 vrk sisällä maahan saapumisesta. Ottelutapahtumissa on lisäksi käsidesiä yleisön saatavilla ja muistuttamista hygienian noudattamisesta on lisätty.

Liiga on päättänyt peruuttaa maanantaille 16.3. suunnitellun playoffs-mediatilaisuuden. Lisäksi Liiga on rajoittanut torstain kierroksesta alkaen ulkopuolisten henkilöiden liikkumista pukukoppikäytävillä. Tämä koskee myös mediaa sekä Liigan mediakumppani Teliaa ja heidän alihankkijoitaan. Kaikki pelaajien ja valmentajien haastattelut mediaan tullaan toteuttamaan etähaastatteluina.

Hygieniaa joukkueen ja tuomareiden tiloissa on lisätty ja siivouksen osalta on annettu tarkempia ohjeistuksia. Myös Liiga-tuomareille on asetettu automaattinen 14 vrk karanteeni, mikäli he ovat matkustaneet viranomaisten määrittelemillä epidemia-alueilla.

Liiga-seurat ovat tämän lisäksi antaneet tarkempia ohjeistuksia omalle joukkueelleen esimerkiksi liikkumisesta vapaa-aikana.

Liiga haluaa myös muistuttaa katsojia harkitsemaan ottelutapahtumaan saapumista, mikäli riski koronavirustartunnasta on olemassa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen