KooKoo ja Ilves kauden kovimmat yleisökeskiarvon parantajat

10.3.2020
KooKoo ja Ilves kauden kovimmat yleisökeskiarvon parantajat

Ilves on kerännyt tällä kaudella toiseksi eniten yleisöä Liigassa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Liigan runkosarjaa on jäljellä enää kolmen ottelupäivän ja yhteensä 21 ottelun verran. Kauden otteluita on seurannut yhteensä reilut 1,8 miljoonaa katsojaa.

Eniten yleisöä otteluihinsa on houkutellut aikaisempien kausien tapaan HIFK, jonka yleisökeskiarvo on tällä hetkellä 7227 katsojaa. HIFK on parantanut keskiarvoaan viime kaudesta vajaalla kahdella prosentilla. Viimeksi HIFK:n kotiotteluissa kävi enemmän katsojia seitsemän vuotta sitten, kaudella 2012-13.

Yleisövertailun kakkosena on takaisin Liigan kärkijoukkueiden ryhmään palannut Ilves, joka on parantanut keskiarvoaan viime vuodesta yli 600 katsojalla. Kasvua viime kauteen verrattuna on 12,0 %. Ilveksen otteluissa on käynyt yhtä paljon katsojia viimeksi kaudella 2008-09, jolloin yleisökeskiarvo oli 5672 katsojaa.

Muhkeimman yleisömäärän parannuksen viime kauteen verrattuna on tehnyt KooKoo. Lumon Areenalla on käynyt tällä kaudella keskimäärin 3922 katsojaa, joka on peräti 18,4 % enemmän kuin viime kaudella. Neljännesfinaalien kotiedusta kamppaileva KooKoo on parantamassa yleisökeskiarvoennätystään yli 200 katsojalla.

Viime kauteen verrattuna yleisömääräänsä ovat tällä hetkellä kasvattamassa myös SaiPa (4,9 %), Tappara (3,8 %), Ässät (3,2 %), seurahistoriansa ennätystä hipova HPK (2,2 %), HIFK (1,8 %), Lukko (1,3 %) ja JYP (0,5 %).

Runkosarjan ottelukohtainen yleisökeskiarvo on ennen viimeisiä ottelukierroksia 4245 katsojaa.

>> Runkosarjan yleisömäärät joukkueittain


---
Julkaisija: Antti Seppänen