Ilves voitti HIFK:n jännitysnäytelmässä – Lukko tykitti kahdeksan maalia SaiPan verkkoon

7.3.2020
Ilves voitti HIFK:n jännitysnäytelmässä – Lukko tykitti kahdeksan maalia SaiPan verkkoon

Arttu Ruotsalainen laukoi Ilveksen voittomaalin ajassa 58.48. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Lauantai tarjosi tiukkojen otteluiden lisäksi varsin suurinumeroisia voittoja. Lukko murjoi SaiPan 8–0-lukemin, KalPa tykitti Pelicansia vastaan 7–2-lukemat, Ilves voitti HIFK:n loppuunmyydyn Hakametsän yleisön edessä viimeisen minuutin maalilla ja KooKoo voitti Kärpät jatkoajalla Oulussa.

Ilves – HIFK 3–2 (1–2, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Täpötäysi Hakametsä sai lauantaina nauttia Ilveksen ja HIFK:n kutkuttavan jännittävästä kohtaamisesta. Avauserän jälkeen HIFK johti vielä maalin verran, mutta toisessa ja kolmannessa erässä maalitolppien väliin osui vain kotijoukkue. Ilves nousi tasoihin kolmannen erän alussa ja voittomaali syntyi ylivoimalla Arttu Ruotsalaisen lavasta dramaattisesti ajassa 58.48. Ville Meskanen vastasi Ilveksen avaus- ja tasoitusmaaleista, Eemeli Suomen tehoillessa pisteet 0+2. HIFK:n maalit viimeistelivät Teemu Tallberg ja Teemu Turunen.

KalPa – Pelicans 7–2 (3–0, 3–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa ei jättänyt Pelicansille mitään mahdollisuuksia, vaan takoi kiekon peräti seitsemästi lahtelaisten maaliin. Kotijoukkue johti avauserän jälkeen jo 3–0 ja kahden erän jälkeen tulostaululla komeilivat 6–1-lukemat. Laukaukset kirjattiin KalPan hyväksi murskaavasti 69–24 ja peräti kuusi kotijoukkueen pelaajaa kirjautti kaksi pistettä. Sakke Hämäläinen (1+1) ja Waltteri Merelä (1+1) vastasivat Pelicansin maaleista. KalPalle varsinaisen peliajan voitto oli ensimmäinen viiteen otteluun. Voiton myötä KalPa varmisti paikkansa playoffsien 1. kierroksella.

Kärpät – KooKoo 3–4 JA (0–1, 0–1, 3–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KooKoo aloitti Oulussa tehokkaasti ja johti kahden erän jälkeen 2–0, mutta Kärpät aloitti päätöserässä kovan nousun. Juho Lammikko kavensi lukemia heti kolmannen erän alussa ajassa 40.10, mutta KooKoo nousi uudestaan kahden maalin johtoon vain tovia myöhemmin. Kärpät ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan Jussi Jokisen ja Miikhali Tepon maalit toivat kotijoukkueen lopulta tasalukemiin 3–3. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia, kun Vilmos Gallo onnistui ohjaamaan Matthew Caiton laukauksen ohi Patrik Rybárin. Caito oli 0+3-pisteillään ottelun tehokkain pelaaja.

Ässät – Sport 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla Sportin Porissa. Kotijoukkueen ylivoimapeli oli varsin tehokasta, sillä kaikki kolme maalia syntyivät yhden pelaajan ylivoiman turvin. Ässät osui kertaalleen joka erässä, Sportin ainokaiseksi jäi Paul Geigerin maali toisen erän alussa. Tommi Taimi viimeisteli kaksi maalia, Tyson Spink ja Jakob Stenqvist napsivat kumpainenkin kaksi syöttöpistettä. Voiton myötä Ässät varmisti paikkansa playoffsien 1. kierroksella.

JYP – TPS 2–1 JA (1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYPin ja TPS:n kauden neljäs kohtaaminen oli varsin tasainen taisto. Ensimmäiselle erätauolle edettiin 1–1-lukemista Ilari Filppulan ja Ossi Louhivaaran onnistuttua tahoillaan maalinteossa. Toinen ja kolmas erä eivät lisäosumia tuottaneet, joten voittajaa piti lähteä hakemaan jatkoajan kautta. Digitaalit pysähtyivät lopulta aikaan 63.41, kun Juha-Pekka Hytönen viimeisteli kotijoukkueen voittomaalin Jerry Turkulaisen ja Roni Allénin syötöistä. TPS:lle tappio merkitsee sitä, että turkulaisjoukkueen viimeisetkin mahdollisuudet nousta playoffseihin kariutuivat.

Lukko – SaiPa 8–0 (2–0, 3–0, 3–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukon ja SaiPan välisestä ottelusta oli tasaisuus kaukana – niin kovalla tahdilla kotijoukkue maaleja mätti. Lukko tykitti osumia tasaisesti jokaisessa erässä, eikä SaiPa pystynyt vastaamaan huutoon missään vaiheessa. Varsin suvereenissa kotijoukkueen esityksessä Lukon kolmosketju Linus Nyman (1+1) – Eetu Koivistoinen (2+1) – Toni Koivisto (0+2) oli tulikuumassa vireessä. Kolmikon tehoiluista huolimatta ottelun parhaan pistemiehen tittelin vei Justin Danforth 1+3-pisteillään. Karolus Kaarlehto torjui kahdeksasta päästetystä maalista huolimatta vierasjoukkueen maalilla peräti 40 kertaa. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Lassi Lehtinen selvisi 21 torjunnalla.


---
Julkaisija: Markus Viljanen