Huipputasainen kamppailu Ketola-palkinnosta – kuka on sinun suosikkisi?

6.3.2020
Huipputasainen kamppailu Ketola-palkinnosta – kuka on sinun suosikkisi?

Pistepörssin vahvimmat voittajaehdokkaat: Justin Danforth (vas.), Julius Nättinen, Juho Lammikko, Eemeli Suomi, Kristian Kuusela ja Jesse Puljujärvi.

Liigan pistepörssin voittaja palkitaan kauden päätteeksi Veli-Pekka Ketolan nimeä kantavalla palkinnolla. Pistepörssin kärjessä on kuusi pelaajaa vain kahden pisteen sisällä. Kuka heistä on sinun suosikkisi palkinnon saajaksi?

Ilveksen Eemeli Suomi kohtaa pörssiä saldolla 24+28=52. Joukkueensa kapteeni on rikkonut tällä kaudella kaikki yhden kauden ennätyksensä Liigassa. Nuorten SM-liigan piste-ennätyksen haltija olisi ensimmäinen Ilves-pelaaja 15 vuoteen, joka olisi voittanut Ketola-palkinnon. Steve Kariya voitti tittelin kaudella 2004-05.

Kärppien Jesse Puljujärvi palasi kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen Ouluun. 21-vuotias laitahyökkääjä on ollut mainiossa vireessä läpi kauden ja on pelannut kevätkaudella reilu piste per peli –tahdilla. Puljujärvi olisi pistepörssin voittaessaan Liiga-historian toiseksi nuorin Ketola-palkinnon voittaja Saku Koivun (1994-95) jälkeen. Viimeksi pistepörssin voittaja on tullut Kärpistä kaudella 2012-13, kun Juha-Pekka Haataja oli ykkönen.

JYPin Julius Nättinen on kiinni sekä piste- että maalipörssien voitossa. Ainoana pelaajana 30 maalin rajapyykin rikkonut 23-vuotias Nättinen oli huimassa vireessä erityisesti loka-marraskuun otteluissaan, kun 15 ottelun jaksolla syntyi 16 maalia ja 25 pistettä. JYPin pelaajalle pistepörssin voitto on mennyt aikaisemmin vain kerran, kun Antti Suomela oli paras kaudella 2017-18.

Lukon Justin Danforth on ollut erinomaisen kauden pelanneen joukkueensa avainpelaajia ja ylivoimainen pistekärki. Kanadalaissentteri pelasi mainiosti tammi-helmikuussa kokoamalla 15 ottelussa 20 (9+11) pistettä. Danforth valittiin myös helmikuun pelaajaksi Liigassa. Lukon pelaajalle pistepörssin voitto on tullut kolmesti aiemmin. Viimeksi sen voitti Ville Vahalahti kaudella 2013-14.

Tapparan Kristian Kuusela oli pistepörssin voittokamppailussa mukana myös viime kaudella, mutta jäi lopulta neljänneksi. Tappara-kapteeni johtaa esimerkillään ja huimalla yli 940 ottelun kokemuksellaan. Kuusela on kokoamassa uransa toiseksi parasta pistepottia – nyt on koossa 51 pistettä. Kaudella 2015-16 Ketola-palkinnon voittanut Kuusela olisi pistepörssin tällä kaudella voittaessaan kaikkien aikojen vanhin tittelin saavuttanut pelaaja.

Kärppien Juho Lammikko on pistepörssin kuudentena, mutta vain kahden pisteen päässä Ilveksen Eemeli Suomesta. 24-vuotias keskushyökkääjä on osoittanut olevansa myös kovan tason pistenikkari viime kausien työmiesroolistaan poiketen. Lokakuussa kuukauden pelaajaksi valittu Lammikko on osoittanut huippuluokan osaamista molempiin suuntiin: tehopörssissä Lammikko on tilastokakkonen seurakaveri Mika Pyörälän jälkeen lukemalla +32.

Kuka on sinun ehdokkaasi Ketola-palkinnon voittajaksi 2020?
Eemeli Suomi, Ilves
31.7%
Jesse Puljujärvi, Kärpät
19.2%
Julius Nättinen, JYP
11.2%
Justin Danforth, Lukko
21.3%
Kristian Kuusela, Tappara
12.0%
Juho Lammikko, Kärpät
4.5%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen