Kärpät varmisti runkosarjan voiton – Jere Salliselle hattutemppu Nordiksella

3.3.2020
Kärpät varmisti runkosarjan voiton – Jere Salliselle hattutemppu Nordiksella

Kärppien Red Bull Läpimurto -kypärää kantanut Topi Niemelä alusti voittomaalin. (Kuva: Mikko Kankainen)

Liiga-viikon avanneen tiistain voittajat olivat täydet pisteet ottaneet HIFK, Lukko ja Kärpät. Oululaiset varmistivat Jukurit-voitollaan Liigan runkosarjan ykköstilan. Kärpillä on nyt kasassa 124 pistettä. Illan ykkönimi oli puolestaan HIFK:n Jere Sallinen, joka iski Nordiksella hattutempun KalPaa vastaan. Hurjavireiselle Lukolle voitto oli viides peräkkäinen.

HIFK–KalPa 5–1 (1–1, 3–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuudentena oleva HIFK palasi tiistaina voittokantaan KalPan kustannuksella Nordiksella. Helsinkiläiset veivät nimiinsä hyvätasoinen jääkiekko-ottelun tehokkuudellaan. HIFK:n ykkösnimi oli viime kevään maailmanmestari Jere Sallinen, joka iski hattutempun! Maalien myötä Sallinen nosti kauden maalimääränsä 21:een. Kotijoukkueen muut osumat olivat pisteet 1+1 merkkauttaneiden Sebastian Dykin ja Teemu Turusen käsialaa. Otto Paajanen vietti myös kahden pisteen iltaa alustamalla Sallisen toisen ja kolmannen osuman. KalPan ainokainen oli Aleksi Klemetin käsialaa, tuolla maalilla kuopiolaiset tulivat tasoihin avauserän lopussa.

HIFK on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi ja on kuuden ottelun pisteputkessa. Helsinkiläisillä on matkaa kotietuun enää kolme pistettä. KalPalle tappio oli toinen peräkkäinen ja neljäs viiteen otteluun. Kuopiolaiset löytyvät sijalta yhdeksän.

HPK–Lukko 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Hurjassa vireessä oleva Lukko jatkoi vahvoja otteitaan Hämeenlinnassa ja kaatoi HPK:n lukemin 1–3. Raumalaiset kaatoivat Kerhon kauden kaikissa neljässä kohtaamisessa tylyin pistein 12–0. Tiistaina HPK ei päästänyt Lukkoa helpolla, mutta tasoeroa oli juuri lukemien verran. Illan ykkösnimi oli Lukon ruotsalaishyökkääjä Pathrik Westerholm, joka oli Lukon kaikissa maaleissa mukana merkkauttaen pisteen 2+1. Vierasjoukkueelta tolppien väliin osui myös voittomaalin tehnyt Jonne Tammela. Kahden pisteen iltaan ylsi puolestaan pisteet 0+2 merkkauttanut Sebastian Repo. HPK:n illan ainokainen oli avauserässä ottelun 1–1:een tasoittaneen Valtteri Puustisen käsialaa.

Täysi pistepotti oli Lukolle viides peräkkäinen ja kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Voiton myötä kolmantena oleva Lukko on enää kahden pisteen päässä toisena olevasta Tapparasta. Lisäksi raumalaiset ovat pelanneet tamperelaisia pelin vähemmän. Seitsemäntenä olevalle HPK:lle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. HPK pitää hallussaan seitsemättä sijaa viiden pisteen erolla takana vaanivaan JYPiin.

Jukurit–Kärpät 3–5 (0–1, 1–2, 2–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät haki tiistaina Mikkelistä täyden pistepotin ja varmisti runkosarjan voiton! Kärpät karkasi Jukureilta ottelun puoliväliin mennessä kolmen maalin karkumatkalle Miihkali Tepon, Jussi Jokisen ja voittomaaliksi jääneen Juho Lammikon osumilla. Kärppien illan kaksi muuta maalia merkittiin Liigan pistepörssin kärkeen nousseelle Jesse Puljujärvelle ja Michal Kristofille. Puljujärven maalissa tehtiin myös Kärppien seurahistoriaa, kun osuman syöttäneestä Mika Pyörälästä (0+2) tuli Kärppien kaikkien aikojen pisteykkönen Liigassa. Pyörälä on merkkauttanut 637 runkosarjaottelussa pisteet 188+198=386. Myös kotijoukkue onnistui maalinteossa, mutta vain kolme kertaa. Jukurien maalintekijät olivat latvialainen Martins Dzierkals, Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Julius Rantaeskola ja päätöslukemat iskenyt Valtteri Hotakainen.

Kärpille täysi pistepotti oli toinen peräkkäinen, lisäksi oululaiset ovat kahdeksan ottelun pisteputkessa. Hyviä otteita viime aikoina esittäneen Jukurien kahden ottelun voittoputki katkesi tiistaihin. Mikkeliläiset löytyvät sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen