Ilves jäi nollille Raumalla – Lukolle jo kymmenes peräkkäinen kotivoitto

26.2.2020
Ilves jäi nollille Raumalla – Lukolle jo kymmenes peräkkäinen kotivoitto

Lukko otti jo kymmenennen peräkkäisen kotivoiton. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko nollasi Ilveksen ja otti jo kymmenennen peräkkäisen kotivoittonsa, Sport voitti Jukurit ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella ja Ässät takoi kuusi maalia Jyväskylässä. Lue raportista tiivistys keskiviikkoillan tapahtumista.

JYP – Ässät 2–6 (0–1, 2–1, 0–4)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät haki Jyväskylästä maukkaan voiton takomalla peräti kuusi maalia kotijoukkueen verkkoon. 40 minuutin jälkeen joukkueet etenivät vielä tasaisissa 2–2-lukemissa, mutta Ässät osui päätöserässä neljä kertaa, eikä JYP pystynyt tähän enää vastaamaan. Vierasjoukkueen riveissä peräti kuusi pelaajaa kirjautti kaksi pistettä. JYPin tehokkaimmat olivat Jani Tuppurainen (1+1) ja Jarkko Immonen (1+1).

Kärpät – HPK 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärpät otti kauden viidennen voittonsa HPK:sta vakuuttavan esityksen jälkeen. Kärppien kakkosketju Jussi Jokinen – Janne Pesonen – Juhamatti Aaltonen oli suuressa roolissa keräten voittoisassa ottelussa yhteispisteet 2+3. Myös Julius Junttila (1+1) jatkoi erittäin vahvaa helmikuun virettään. HPK:n ainokaisen viimeisteli Jere Innala, jolle maali oli kauden 16:s.

Lukko – Ilves 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko otti jo kymmenennen kotivoiton putkeen, kun Ilves kaatui Raumalla 2–0-lukemin. Ottelu eteni maalittomana aina päätöserän viime minuuteille asti, kunnes Lukon Justin Danforth onnistui maalinteossa ajassa 58.58. Ilves otti maalin jälkeen aikalisän ja juoni tasoitusta, mutta yritys jäi lyhyeen, kun Jonne Tammela vei kotijoukkueen rangaistuslaukauksella kahden maalin johtoon ajassa 59.13. Oskari Setänen torjui Lukon maalilla kauden viidennen nollapelinsä. Voitto nosti Lukon sarjataulukossa Ilveksen ohi kolmanneksi.

Sport – Jukurit 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Jukureista ja teki sen tyylikkäästi 3–0-lukemin. Kotijoukkue iski kaikki maalinsa ottelun toisessa erässä, eikä Jukurit onnistunut kaventamaan kovasta yrityksestä huolimatta. Sportin maalit merkittiin Lari Heikkisen, Jesse Paukun ja Erik Riskan nimiin. Maali oli 19-vuotiaalle Heikkiselle Liiga-uran ensimmäinen. 26 kertaa torjuneelle Niko Hoviselle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

TPS – Kalpa 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS nappasi tasaisessa ottelussa voiton KalPasta. TPS:lle voitto kuopiolaisista oli jo kauden kolmas. KalPalle tappio oli jo neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Turkulaisten kärkihyökkääjät Lauri Korpikoski (2+0), Lauri Pajuniemi (1+1) ja Ilari Filppula (0+2) olivat varsin tehokkaalla pelipäällä. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Matti Järvinen ja Kai Kantola.


---
Julkaisija: Markus Viljanen