Liiga tiistaina: Viikko käyntiin Tapparan ja HIFK:n kohtaamisella

25.2.2020
Liiga tiistaina: Viikko käyntiin Tapparan ja HIFK:n kohtaamisella

HIFK vieraili Tapparan vieraana viimeksi 30. marraskuuta. (Kuva: Saana Hakala)

Uusi Liiga-viikko käynnistyy tiistaina Tampereelta, kun toisena oleva Tappara isännöi kuudentena olevaa HIFK:ta. Tamperelaiset ovat voittaneet joukkueiden kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi ja helsinkiläiset yhden. Kaikki kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoon, jatkuuko sama kaava myös tänään?

Tappara–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara koki viikonloppuna kaksi tappiota, kun perjantaina Ilves oli parempi jatkoajalla ja lauantaina HPK piti täyden pistepotin Hämeenlinnassa. Ennen viikonlopun tappioita Tappara oli voittanut seitsemän peräkkäistä otteluaan.

HIFK:n suunta näyttää tällä hetkellä vahvasti ylöspäin. Helsinkiläiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Viime viikolla HIFK kaatoi keskiviikkona Lappeenrannassa SaiPan ja perjantaina kotonaan KooKoon.

HIFK pääsee illan otteluun yhden päivän enemmän levänneenä. Jarno Pikkaraisen valmentama HIFK on tällä hetkellä kuuden pisteen etumatkalla kiinni kuudennessa sijassa, joka oikeuttaa viimeisenä suoraan neljännesfinaalipaikkaan. Viidentenä olevaan KooKoohon HIFK:lla on matkaa kuusi pistettä ja helsinkiläiset ovat pelanneet kaksi ottelua kouvolalaisia vähemmän.

Tapparan toinen sija näyttää tällä hetkellä varsin turvalliselta. Liigan kärjessä olevaan Kärppiin tamperelaisilla on matkaa seitsemän pistettä. Paikalliskilpailija Ilves puolestaan vaanii kuudeen pisteen päässä kolmantena.

Tapparalta puuttuu kokoonpanosta Valtteri Kemiläinen, Jarkko Malinen ja Patrik Virta. Steven Iacobellis puolestaan palaa kirvesrintojen kokoonpanoon.HIFK:lta ovat puolestaan sivussa Frans Tuohimaa, Juho Keränen, Ville Leskinen, Thomas Nykopp ja Antti Tyrväinen. Helsinkiläiset saavat sairastuvalta uusina niminä mukaan Otto Paajasen ja Juha Jääskän.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen