Nämä joukkue-ennätykset rikkoutumassa loppukauden aikana – katso kärkikuusikon huippulukemat

22.2.2020
Nämä joukkue-ennätykset rikkoutumassa loppukauden aikana – katso kärkikuusikon huippulukemat

Kuva: Elmeri Elo

Liiga-kauden 2019-20 runkosarjassa on jäljellä enää seitsemästä yhdeksään ottelua joukkuetta kohden. Kärppien sarjajohto Tapparaan on seitsemän pistettä. Kärkikaksikon takana seuraennätyksiään ovat rikkoneet jo Ilves ja KooKoo. Kuuden parjaan joukkoon kuuluvien Lukon ja HIFK:n kausikin on tuottamassa seurakohtaisia kärkilukemia.

Kärppien tämänvuotiset runkosarjaesitykset kilpailevat jälleen sen seurahistorian parhaiden kausien kanssa. Oululaisten tämänhetkinen voittoprosentti 72,1 on sen viidenneksi paras. Kaudella 2018-19 Kärppien voittoprosentti oli ennätyksellinen 75,0. Vierasotteluissa Kärppien voittoprosentti on 68,5 – sen paras kautta aikojen.

Kärppien pistekeskiarvo 2,19 on toiseksi paras sekä joukkueen että koko Liigan historiassa. Kärppien kauden 2018-19 keskiarvo 2,28 on Liigan kaikkien aikojen ennätys.

Lauantaina HPK:lle vierasottelunsa hävinnyt Tappara on edelleen sarjan paras vierasjoukkue. Tapparan vieraspistekeskiarvo on tällä hetkellä peräti 2,15. Tappara ja Kärpät ovat tämän kauden pistetahdillaan rikkomassa Liigan vierasotteluiden piste-ennätystä, 63, johon kumpikin seura on yltänyt aiemmin.

Sarjataulukon kolmonen Ilves rikkoi lauantaina ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana 100 pisteen rajapyykin. Seuran voittoennätyksen sivuamiseen on matkaa enää kahden varsinaisen peliajan voiton verran, kun jäljellä on seitsemän ottelua.

Ilveksen tämänhetkisellä voittoprosentilla (63,2) mitaten tamperelaisten kausi on ollut sen seurahistorian neljänneksi paras Liigan aikakaudella. Viimeksi Ilves on yltänyt yhtä hyvään menestykseen kaudella 1989-90.

Kauden sensaatioksi noussut KooKoo on jo murskannut jokseenkin kaikki seuraennätyksensä tällä kaudella. Kouvolalaisten hurjasta tasonnostosta kertoo, että joukkueen paras voittoprosentti runkosarjassa on ollut ennen kuluvaa kautta 43,3. Tällä hetkellä sarjassa viidentenä olevan KooKoon voittoprosentti on nyt peräti 62,3.

Murskavoiton lauantaina ottanut Lukko pelaa myös erinomaista kautta. Lukko rikkoi neljännen kerran 100 pisteen rajan runkosarjassa ja on enää seitsemän pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestään. Raumalaisten voittoprosentti 63,5 on seurahistorian toiseksi paras. Vain kauden 1994-95 menestys menee edelle.

Seurakohtaista ennätystä on rikkomassa myös HIFK, joka on vakuuttanut erityisesti vierasotteluidensa menestyksellä. HIFK:n vieraspelien voittoprosentti, 70,0, on tällä hetkellä yli kauden 2015-16 seuraennätyksen. HIFK on päästänyt vierasotteluissaan vain 2,04 maalia ottelua kohden – selvästi vähemmän kuin koskaan aikaisemmin.

>> Sarjataulukko / kaikki ottelut
>> Kotiottelut
>> Vierasottelut


---
Julkaisija: Antti Seppänen